Laxvägen 73, Sticklinge

Visning

  • Söndag 22/9 11:30 - 12:15   Välkommen på visning, vänligen anmäl ert intresse innan

Anmäl er här för önskad visningstid så får ni info om eventuella v.i.p visningar och förhandsbud.

Välkommen till denna mycket attraktiva villa om totalt ca 210 kvm. Ett läge utöver det vanliga. Sol från morgon till kväll. Tyst och ogenerat läge med sjöutsikt. Genomgående mycket bra skick. Öppna sällskapsytor, öppna spisar inne och ute. Extra takhöjd i vardagsrummet. Fyra sovrum och två badrum. Klädkammare, tvättrum samt walk in closet i master bedroom. Separat byggnad med gästrum/arbetsrum samt rymligt förråd. Flertalet uteplatser, balkonger, både stensatta och träaltaner. Plana gräsmattor samt kuperad tomt. Byggår 1983. Sticklinge är beläget på nära avstånd till Stockholm och med tunnlarna tar man sig snabbt ut på E4:an söder- och norrut. Närhet till förskolor, skola, mataffär, båthamn, badstrand samt Lidingö Golfbana. Här har ni även vacker natur med motionsspår på nära håll. Ett trevligt och lugnt område.

Planlösning

ENTRÉPLAN

HALL
Välkomnande hall med plats för ytterkläder. Ljus och trevlig med vita väggar och ljust klinkergolv med golvvärme (el). Platsbyggda garderober i ek med skjutdörrar i glas.

DUSCH - TOALETT
Nyrenoverat smakfullt badrum av hög kvalité. Helkaklade väggar i vitt. Grått klinker med golvvärme (el). Infälld belysning i taket. Handfat med kommod. Dusch med glasdörrar. Handdukstork samt toalett. Fönster.

SOVRUM 1
Ett mycket trevligt sovrum med vita väggar, ekparkett samt garderober. Utgång till en bedårande balkong under tak. Här finns plats för vilstolar mm.

SÄLLSKAPSRUM
I öppen planlösning med matrum och kök återfinns detta rymliga sällskapsrum med extra takhöjd. Flertalet låga fönster som ger mycket ljus samt fönsterbrädor av marmor. Vita väggar och ekparkett. Vacker sjöutsikt! Utgång till stor altan som leder runt till terrass och trädgård.

MATRUM
Öppet mot sällskapsrum och kök. Vita väggar och ekparkett. Även här utgång till altan och trädgård.

KÖK
Öppet kök med köksö i mitten. Vita väggar och ekparkett. Kök från Marbodal med vita skåpluckor och svarta granitskivor. Infälld belysning i taket. Fönster i vinkel vilket ger ett ljust och rymligt intryck. Vitvaror består av induktionshäll, ugn, diskmaskin och mikro/Siemens. Kyl och frys/Miele. Fläkt/Fjäråskupan. 

NEDRE PLAN
Gedigen ektrappa med modernt glasräcke. Fyra mindre fönster i trapphuset.

KLÄDKAMMARE
En rymlig klädkammare med vita väggar och ekparkett. 

BADRUM - TOALETT
Helkaklat i vitt med ljust klinkergolv (el). Infälld belysning i taket. Dubbla handfat med kommod. Jacuzzi- badkar med glasvägg. Vägghängd toalett. Fönster.

SÄLLSKAPSRUM
Dubbla glasdörrar leder in till detta trevliga sällskapsrum. Vita väggar och ekparkett. Murad öppen spis. infälld belysning i taket. Ett ljust och rymligt rum med utgång till stensatt uteplats under tak med murad öppen spis ute. 

TVÄTTRUM
Vita väggar och grått klinker på golvet med golvvärme (el). Smart förvaring i flertalet skåp. Tvättho nedfälld i svart laminatbänkskiva. Infälld belysning i taket. Tvättmaskin och torktumlare från Bosch. Gott om plats för klädvård och plats för att hänga tvätten.

SOVRUM 2 och 3
Två bra sovrum med ljusa väggar och ekparkett. Garderober.

MASTER BEDROOM 4
Trevligt och ljust sovrum. Ljusa väggar och ekparkett. Infälld belysning i taket. Dubbla dörrar in till en walk in closet. Utgång till stensatt uteplats under tak och access till trädgården.

 

 

Gästrum och förråd

Den separata byggnaden var ursprungligen ett stort garage. En stor del byggdes om till gästrum/arbetsrum. Denna del är ca 19 kvm. Isolerad och modern med bra materialval. Dubbla glasdörrar leder ut till trädgården. Här finns plats för tv-rum, arbetsplats eller en fristad för tonåringarna. 

Den återstående delen fungerar idag som förråd och är ca 13 kvm.

Trädgård och parkering

Stor, ljus och solig trädgård som omgärdas av staket och häckar. Här finns plats för lek, vila samt goda middagar på flertalet altaner, balkonger och terrasser. Somliga under tak och en har även öppen spis. Öppna stora gräsmattor på båda sidor av huset i flera nivåer. Flera av rummen i huset har direkt access till trädgården från bägge planen. Fantastisk sjöutsikt från övre altan och balkong. Fläder, syren samt flertalet andra växter återfinns här. Sol från morgon till kväll!

Plats för upp till tre bilar på parkeringen. Denna villa är placerad på en skafttomt vilket gör att det är lugnt utan passerande trafik. Generös infart med stor parkering.

Område

Sticklinge är ett populärt område på Lidingö. Närheten till Stockholm gör att många söker sig hit. Här finns det mesta man kan önska sig. Skola och förskolor inom gångavstånd. Barnvänlig sandstrand samt båtklubb. Vacker natur att vandra, leka och motionera i. Lidingöloppet passerar skogen här. Lidingö golfbana några minuter bort. På vintern är det populärt att åka skidor och pulka runt golfbanan. Med bil när ni Stockholms city på ca 15 minuter. 

Allmänt om fastigheten

Taxeringsvärde totalt
12 300 000 kr

Taxeringskod
220

Fastighetsbeteckning
GRÅLAXEN 28

Boendeform
Friköpt - Småhus

Tv- internetutbud
Fiber/Telia

Pantbrev
12 st om totalt 3 800 000 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Två plan varav ett i souterräng

Uppvärmning
Vattenburen värme från en frånluftsvärmepump

Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation med värmeåtervinning

Fasad
Putsat tegel

Tak
Betongpannor

Bjälklag
Trä/betong

Stomme
Trä

Grundmur
Murad

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Plåtarbete
Målad galvaniserad plåt

Grundläggning
Betongplatta

Fönster
Isolerglas

Driftskostnader

Värme: 35 000 kr/år
Vatten/Avlopp: 2 100 kr/år
Renhållning: 2 600 kr/år
Driftskostnader totalt: 39 700 kr/år
Förbrukning värme och el ca 24 180 kWh/år. Kostnaden för elen är schablonberäknad på dagens elpris

Servitut

samfallighet_1 Samfällighet LIDINGÖ GRÅLAXEN S:1

Planbestämmelser

ändring av detaljplan: Sticklinge,tillägg (2002-03-19) stadsplan: Norra sticklinge(delplan 3) (1978-12-05) tomtindelning: Grålaxen (1980-08-22) (1978-12-05)

Pris
17 500 000 kr /Hbj
Adress
Laxvägen 73,
181 30 Lidingö
Område
Sticklinge
Storlek
Boarea: 160 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret Biarea: 18 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret Tomtarea: 1181 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret
Antal rum
7 rum och kök
Byggnadstyp
Två plan varav ett i souterräng
Byggnadsår
1983
Madeleine Rune
Ansvarig Mäklare

Madeleine Rune