Vesslevägen 28, Näset

På lugn återvändsgränd i låghus med högt fritt läge nära natur ligger denna fina rymliga våning om hela 146,5 kvm. Härligt ljusinsläpp i öppet gavelläge och stora fönster i tre väderstreck. Ogenerat läge utan insyn och skyddad balkong i soligt sydväst. Bostaden är välplanerad med fräscha ytskikt. Vy över trädkronorna och social planlösning. Separat sovrumsdel, sällskapsdel med fin originalparkett och hemtrevligt kök med generös matplats. Påkostat badrum med golvvärme och toalett med dusch. Är idag en 5:a, görs lätt om till 6:a. Bra förvaring, egen p-plats med laddstolpe och boendeparkering. Stabil förening med god ekonomi och bergvärme högt läge på östra Näset i hus av välkände arkitekt Sten Samuelson. Gemensam gård med bord och grill. Fint läge nära Källängstorget med buss, mataffär, restauranger och trevligt kafé. Cykelavstånd till Ropsten och stan. Gångavstånd till Lidingö centrum, Kyrkviken, Grönsta och härliga naturområden i skog och längs vattnet. Välkommen på visning!

Planlösning

HALL
Välkomnande ljus entré med plats för ytterkläder. Ekparkett samt ljusa väggar. Platsbyggd garderob med skjutdörrar.

DUSCH - TOALETT
Helkaklade väggar i vitt med ett rött parti i duschen. Grått klinker på golv. Dusch, vägghängd toalett, handfat med vit kommod under samt handdukstork. Infälld belysning i tak.

SOVRUM ETT
Bredvid entrén ligger detta rymliga och ljusa sovrum utan insyn. Ljusa väggar samt laminatgolv. Platsbyggd garderob.

SÄLLSKAPSRUM
Ett generöst rum i vinkel med fönster åt flera håll. En fantastisk utsikt och fint ljusinsläpp från samtliga fönster. Här är man över trädtopparna och har ingen insyn. Ljusa väggar och vacker genomgående ekparkett. Fönsterbrädor av kalksten. Utgång till den rymliga balkongen. Gott om plats för soffgrupp mm. Bred öppning mot matplats och kök.

KÖK - MATRUM
Öppen planlösning mellan dessa två rum. Platsbyggd och praktisk köksö skiljer dessa rum åt. Köksdelen har ljusa väggar och mörkt klinkergolv med golvvärme (el). Praktisk skjutdörr ut mot sällskapsdel och entré. Vita köksskåp från Myrsjökök. Rostfri bänkskiva med nedsänkt diskho och induktionshäll/Bosch, ugn/Siemens, mikro/Siemens, fläkt/ Franke, diskmaskin/Bosch samt kyl och frys/Bosch. Påkostad belysning i tak med dimmer. Fönster mot grönska åt två håll.

AVGRÄNSAD SOVRUMSAVDELNING
Nytt ekparkettgolv och nya platsbyggda garderober längs med en hel vägg i denna inre hallen. Praktiska och ordentligt inredda samt med skjutdörrar. Det finns ytterligare en större klädkammare i denna avgränsade passage mellan sovrummen.

TRE SOVRUM
Alla dessa tre sovrum är ordentligt stora. De har ljusa väggar och laminatgolv. Fin utsikt över trädtopparna och helt utan insyn. En mycket bra planerad sovrumsdel en bit från kök och sällskapsrum. 

BADRUM - TOALETT - TVÄTT
Ett renoverat snyggt och påkostat badrum med många bra finesser samt hög klass av materialval. Helkaklat i vitt. Grått klinker på golv med golvvärme (el). Dusch med glasdörr. Vägghängd toalett. Handfat placerad på mörk laminatskiva. Vit kommod under med lådor, träinredning inuti. Eluttag och belysning i kommoden. Spegelskåp över med belysning över, under samt i skåpet. Infälld belysning i tak. Tvättmaskin/torktumlar i en kombimaskin från Bosch. Förvaringsskåp med spotlights och eluttag under. 

Renoveringar i lägenheten

Låtit måla och spackla alla väggar, golv, tak etc i samtliga rum i hela bostaden, utfört av professionell målarfirma. Klart dec 2017.

Låtit slipa och hårdvaxa parkettgolven. Det är samma fina originalparkett genomgående i entréhall, vardagsrum och kök. Klart dec 2017.

Lagt nytt parkettgolv i hallen vid sovrummen. Klart dec 2017.

Satt in hel garderobsvägg i hallen vid sovrummen: en välplanerad förvaring/garderobslösning på 4,5 m från golv till tak, vilket gör att de inte behöver använda utrymme i bostadsrummen för separata fristående garderober. Klart dec 2017.

Rivit vägg i köket och installerat köksö med förvaring och ekskiva samt ny kyl, frys och diskmaskin från Bosch och specialarmatur i taket med dimbara spotlights. Klart 2018.

Byggt helt nytt och utökat badrum och flyttat väggen, utfört av professionell badrumsfirma och elektriker. Nerbilat värmegolv, ny kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Bosch, specialdesignad dimbar belysningslösning från Philips, premiumleverantörer av såväl kakel och klinker som av dusch, tvättställ, handdukstork, samt spegelbadrumsskåp med specialbelysning både in-/utvändigt och kommod med belysning och eluttag inuti, väggskåp med spottar och eluttag under, handdukstork. Upphöjd toalett och handfat/ kommod (högre än standard men passar alla). Automatisk fläkt. Klart 2018.

Bytt blandare i köket till en med utdragbar slang/spolfunktion i munstycket. Klart 2022.

Bytt termostat till värmegolvet i köket. Klart 2022.

Bytt innerdörrar, till Swedoors mer exklusiva trädörrar i massivt trä som därtill är mer ljudisolerande 2017 + 2023.

Parkering

Till lägenheten hör en parkeringsplats med tillhörande elstolpe för en avgift på 250 kr/månad. Laddning av elbil möjlig. Förbrukning av el debiteras separat. Det finns möjlighet att hyra ytterligare parkering i mån av plats. Det finns även boendeparkering på Vesslevägen. 

Övriga utrymmen

Cykel- och barnvagnsförråd i huset samt cykelparkering utanför porten. Tvättstuga i port nr 22 med digitalt bokningssystem. 

Föreningen

Beläget på Näset-höjden i Lidingö kommun med utsikt mot Vaxholm i norr och Globen i söder hittar ni denna trevliga bostadsrättsförening som består av 41 lägenheter.

Föreningens två hus är ritade av professor Sten Samuelson (1926-2002). Han har bl.a ritat Malmö stadion, Ullevi stadion i Göteborg och flera stadshus, däribland Lidingö stadshus. Han var en företrädare för svensk modernistisk efterkrigsarkitektur.

Husen byggdes i mitten av 60-talet och har de senaste åren genomgått omfattande renoveringar och förbättringar. 

För med information se föreningens hemsida blaraven 2.se

Renoveringar i Brf

År 2023 nya elstolpar till parkeringsplatserna, uttag för motorvärmare och elbil.

År 2022 relining av avloppsrör i båda fastigheterna.

År 2019 genomfördes renovering av trapphusen.

År 2016-2017 genomfördes ventilationskontroll (OVK).

År 2015 genomfördes omfattande arbete i trädgården. Bl.a ny kantsten, asfaltering, cykelgarage, belysning mm.

År 2014 renoverades tvättstugan samt att elektronisk bokningstavla installerades.

År 2012 genomfördes en omfattande renovering av fasaderna på de två byggnaderna.

År 2010 genomfördes ventilationskontroll samt energideklaration.

År 2009 genomfördes en totalrenovering av byggnaderna. Stammar, elstigare, tak, balkonger, treglasfönster, säkerhetsdörrar, ventilationssystem  samt lägenheternas interiör omfattades av renoveringen.

Inga stora renoveringar är för närvarande planerade.

Allmänt om lägenheten

Boendeform
Bostadsrätt - Lägenhet

Lägenhetsnummer
01040

Lägenhetsnummer, LMV
1101

Förening
Brf Blåräven 2

Hiss
Nej

Energiprestanda
89 kWh/kvm och år

Pantsatt
Ja

Tv- internetutbud
Tele2

känd avgiftsförändring
Inga fler i nuläget, detta är den nya avgiften från och med maj 2023

Ingår i avgiften
Värme, vatten, förråd, 50 Mbit/s Internet-anslutning och kabel-tv med grundutbud genom ComHem

Ingår ej i avgiften
Hushållsel

Andelstal, avgift
3.51 %

Andelstal, ägande
3.50851 %

Nettoskuldsättning
296 766 kr

Byggnadssätt

Uppvärmning
Bergvärme

Driftskostnader

El: 5 000 kr/år
Försäkring: 3 853 kr/år
Driftskostnader totalt: 8 853 kr/år
Förbrukning av hushållsel ca 4 000 kWh/år.
Pris
7 950 000 kr /Hbj
Avgift
8 058 kr/mån
Adress
Vesslevägen 28,
181 45 Lidingö
Område
Näset
Storlek
Boarea: 146.5 Kvm
Baserad på: Enligt mäklarbild
Antal rum
5 rum och kök
Våning
2
Hiss
Nej
Byggnadsår
1965
Madeleine Rune
Ansvarig Mäklare

Madeleine Rune