, Tungelsta

Välkommen till detta drömboende med underbar hästgård i toppskick! Gården om ca 7,5 hektar med fantastisk miljö erbjuder det bästa för såväl hästarna som för de boende på gården. Den lantliga idyllen med välskötta hästhagar, stall med 6 rymliga boxar, uteridbana och öppna vyer intill vacker natur kombineras med fina stenlagda uteplatser med stort påkostat poolområde med gott om plats för häng med familj och vänner. Stort, exklusivt och tillbyggt enplanshus i genomgående hög kvalitet med bl.a. inomhuspool och dubbelgarage med 2 lägenheter intill. Välkommen till detta ljuvliga boende där du dessutom inte heller har långt till vare sig stan eller havet.

Rumsbeskrivning

HALL - GÄSTWC - KLÄDKAMMARE 

Välkomnande entré med fin rymd, klinkergolv av granitkeramik, vita väggar och spotlightbelysning. Gott om förvaring i form av kapprum, välutrustad klädkammare och förråd. Gästwc.

VARDAGSRUMMET

Via spröjsade pardörrar nås det rymliga och centralt placerade vardagsrummet med fina ljusinsläpp via stora fönsterpartier och utgång med dubbeldörrar ut till pool och uteplats. Rummet är smakfullt inrett med trägolv av massivt ekplank, vitmålade väggar och spotlightbelysning. Slätt vitt innertak med ledspotlights och inbyggda högtalare med Sonos ljudsystem i vardagsrum, kök samt vid poolområde. Det är även förberett i övriga delar av huset om man önskar koppla in även där. Tack vare rummets generösa yta finns här gott om möblemang och den tilltagna öppna spisen förhöjer trivseln i detta härliga och rymliga vardagsrum. 

SOVRUM - BADRUM - ALLRUM - TVÄTTSTUGA/ GROVENTRÉ

I huset högra flygel med anslutning till 2 sovrum ligger ett allrum samt badrum med utgång till poolområdet. Badrummet är utrustat med både dusch och badkar, kommod med handfat, infälld spegel samt vägghängd wc. Den rymliga tvättstugan/groventrén har gott om förvaringsutrymmen samt tvättmaskin, torktumlare och torkskåp. Arbetsbänk med ho och utgång mot stallet där man även har direktaccess ut till hundgården.

SOVRUM

På andra sidan av vardagsrummet finns master bedroom med duschrum och klädkammare intill. Duschrummet har stora vitkaklade plattor på väggarna och granitkeramik på golvet. Kommod med dubbla handfat, dusch samt vägghängd wc. 

KÖK

Mycket charmigt och platsbyggt kök med inredning i vitt och bänkskivor i kalksten. Integrererade vitvaror och inbyggd micro och ugn. Rymlig köksö med förvaring. Matplatsen intill är trivsamt placerad i burspråk med utgång till och fin vy över det påkostade poolområdet och den fantastiska omgivningen. 

TILLBYGGDA DELEN 

Nuvarande ägare har byggt till huset med en stilren, ljus entré med klinkergolv av granitkeramik, spotlightsbelysning och glaspartier mot båda sidor som leder till träningsrum, inomhuspoolen, duschrum, kontor och förråd. Entrén har även utgångar till husets uteplatser.  

TRÄNINGSRUM - VINRUM - POOL - DUSCHRUM

Lyxigt träningsrum med gott om plats för träningsutrustning. Klinkergolv av granitkeramik, vita väggar och spotlightbelysning. Platsbyggd bänk med ho, kyl/frys och fönster med utsikt över vidderna. I anslutning till träningsrummet finns även här ett mycket fint vinrum. Stora skjutdörrspartier i glas leder in till inomhuspoolen som har jetstream-funktion och automatisk täckning av poolen. Stora skjutdörrar ut till den japanska trädgården.

Via glasdörr nås duschrummet som inretts med klinkergolv av granitkeramik, vitkaklade väggar och spotlightbelysning. Wc, kommod, handdukstork samt vägg- och takdusch. 

KONTOR - FÖRRÅD

I denna fina tillbyggnad finns även kontor med förvaring, förråd och teknikrum. 

Garaget med inredda lägenheter, stallet och enplanshuset är utrustade med larm med tv-övervakning.

 

 

 

Stallet

Smakfullt inrett och påkostat stall som har rymlig stallgång i sten med värmeslingor, ekinredning och vackra smidesdetaljer i svart. 6 st rymliga boxar med gummimattor, vattenkoppar, vikkrubbor och fönsterluckor. Det finns larm med tv-övervakning i stallet och rörelselampor vid smidesgrindarna som leder in till den stora uppfarten intill stall och foderhallen som dessutom har inretts med öppet garage för hästbussen. Stallet har även en spolspilta. Rymlig sadelkammare med exklusiv inredning. Wc, bänk med ho och kylskåp. Foderrum, torkrum samt stor maskinhall med tvättmaskin. Flera separata utgångar vilket ger praktiska och lättillgängliga ytor för såväl häst som ryttare.

Utanför stallet finns en ridbana om 25 x 60 meter (med belysning, bevattning och fibersand) följt av många välskötta hagar som grushagar, bete, vinter- och sommarhagar. Runt gården finns även en galoppbana. Automatisk bevattning längs vägen vid hagarna samt eltrådar. Samtliga staket är av Eqyisafe. Nybyggd, rymlig ligghall med foderrum intill med indraget vatten och el för vatten även vintertid. Egen brunn till ligghallen. Även ligghall med intilliggande hage har tv-övervakning. Möjlighet till eget ensilage finns.

Allt ligger i en lantlig idyll med många ridvägar bland åkrar, fält och stora skogar. Inom kort avstånd finns flera ridhus. 

Byggnadssätt

Grund: Pålad platta på mark

Stomme: Lättbetong

Fasad: Puts

Tak: Betongpannor

Hänrännor/stuprör: Plåt

Uppvärmning: Vattenburen golvvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft

Utomhusmiljön

Denna fantastiska utemiljö erbjuder det bästa för såväl hästarna som för de boende på gården! Den lantliga idyllen med välskötta hästhagar och öppna vyer intill vacker natur kombineras med fina stenlagda uteplatser med stort påkostat poolområde med gott om plats för häng med familj och vänner. Dessutom finns en japansk trädgård, växthus med indraget vatten, utedusch, markiser samt boulebana. 

Garage/lägenheter

Mycket rymligt garage med klinkergolv med golvvärme, golvbrunn och målade väggar. Från garaget nås teknikrummet. 

LÄGENHETER

Ovanför samt intill garaget har två separata lägenheter inretts varav båda har sovrum, allrum, badrum samt kök/pentry. 

LÄGENHET I MARKPLAN
Lägenheten i markplan har hall med klinkergolv och vitmålade väggar. Ljust allrum med fönster åt två väderstreck och modernt, mindre kök med kyl/frys, diskmaskin, mindre spis och microugn. Köksö. Sovrum med fönster och skjutdörrsgarderob. Helkaklat duschrum med grått golv, vitkaklade väggar och spotlights. Dusch, handfat, spegelskåp, handdukstork och wc. Genomgående golvvärme finns i denna lägenhet. Stenlagd uteplats intill. 

LÄGENHET PÅ ÖVRE PLAN

Lägenheten på övre plan har ett stort allrum med fönster åt två väderstreck. Arbetsbänk med ho och kylskåp. Sovrum med duschrum intill. 

Område

Nära till pendeltåg, ca 3 min till station med infartsparkering. Ca 27 min med pendeltåget till T-Centralen.

Allmänt om fastigheten

Taxeringsvärde totalt
8 921 000 kr

Taxeringsvärde åkermark
430 000 kr

Taxeringskod
120

Boendeform
Friköpt - Gård

Tv- internetutbud
Fiber Telia

Pantbrev
6 st om totalt 17 510 000 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Enplanshus

Uppvärmning
Bergvärme (vattenburen golvvärme) FTX-ventilat. Golvvärmen går att använda som kyla under sommaren.

Ventilation
FTX-ventilation Fläktwoods RDAE

Fasad
Puts

Tak
Betongpannor

Bjälklag
Trä

Stomme
Lättklinker

Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.

Grundläggning
Betongplatta

Fönster
3-glas isoler (SP fönster)

Servitut

D201800161319:1 - 1 Avtalsservitut kraftledning

GA1 Gemensamhetsanläggning HANINGE TUNGELSTA GA:9

0136-09/23 - 1 Officialservitut väg 2009-07-31

6 Avtalsservitut 2018-04-13

0136K-15/7 - 3 Officialservitut utrymme 2018-12-11

0136K-15/7 - 5 Officialservitut röjningsrätt 2018-12-11

Pris
39 500 000 kr Hbj
Område
Tungelsta
Storlek
Boarea: 320 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret Tomtarea: 74660 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret Åkermark: 6 Ha
Baserad på: Fastighetsregistret Övrig mark: 1 Ha
Baserad på: Fastighetsregistret
Antal rum
8 rum och kök
Byggnadstyp
Enplanshus
Byggnadsår
2013
Byggnadsår kommentar
2021/2022 Tillbyggd del av enplanshuset
Yuri Gadelius
Ansvarig Mäklare

Yuri Gadelius

Åsa Lundgren
Biträdande Mäklare

Åsa Lundgren