Trädgårdsvägen 2A, Brevik

Karaktäristiskt och rymligt 20-talshus med många arkitektbyggda lösningar och en stor tillbyggnad från 60-tal. Husets entréplan har fina, sociala ytor som kök, matsal och vardagsrum. Charmiga, tidstypiska detaljer som fiskbensparkett, öppen spis, spröjsade fönster och platsbyggd inredning. Övre plan har badrum, 3 sovrum och inbyggd balkong med fin vy ner mot vatten och båthamn. Det tillbyggda planet har välbevarad, platsbyggd inredning och stora, sociala ytor samt 2 sovrum och badrum. På nedre plan finns bl.a. förråd, tvättstuga och rymligt arbetsrum med separat entré. Mysig trädgård med flertal uteplatser och fina inslag som magnolia och japansk lönn. Här finns närheten till bl.a. Brevik Centrum, skola/förskola, badplatser, Breviks båthamn, Kottlasjön med härliga promenadstråk, bad-och skridskoåkning samt till Gåshaga med restauranger och skärgårdsbåtar.

Rumsbeskrivning

HALL

Rymlig hall med inbyggda garderober och karaktäristiskt telefonbord intill spröjsat fönster.

KÖK

Det rymliga köket har gott om plats för matgruppen, fönster åt två väderstreck och utgång till entrén och trädgård. Äldre inredning från Poggenpohl. 

MATSAL

Från köket nås matsalen som har fiskbensparkett, målade väggar och platsbyggt skåp och elementskydd. Fin utsikt från matsalen över uteplatsen med vacker magnolia och grönskande omgivning. Skjutdörrar mellan matsal och vardagsrummet intill.

VARDAGSRUM 

Mycket rofyllt vardagsrum med spröjsade fönster, öppen spis samt platsbyggda hyllplan och elementskydd.

ÖVRE PLAN

Husets övre plan har en charmig hall som nås via trappa med spröjsade fönster och panel. Förråd.

SOVRUM 

Rymligt sovrum med trägolv, vita väggar och inbyggd garderob. Från sovrummet nås en inbyggd balkong med fin vy ner mot båthamn och grönskande omgivning. 

SOVRUM

Rymligt sovrum med trägolv, vita väggar, inbyggd garderob och fönster med fin utsikt mot bl.a. båthamn.

SOVRUM

Sovrum med trägolv, vita väggar, mindre inbyggd garderob och spröjsat fönster. 

BADRUM

Övre planets badrum renoverades 2011 och har smakfullt inretts med klinkergolv med värme, delvis kaklad- och furubeklädda väggar och tak samt skåp i samma material och platsbyggd bänk.  Badkar, wc, bidé, handfat och skåp med skjutbara spegeldörrar. Handdukstork. 

SOUTERRÄNGPLAN

Det tillbyggda och stora souterrängplanet har mycket karaktär och fina välbevarade originaldetaljer som bl.a. platsbyggda skåp ritade av arkitekten samt underbart, stort allrum med takfönster och glasat burspråk mot trädgård. Utgång till mysiga uteplatser och trädgård. Detta plan har även två sovrum samt badrum och wc.

NEDRE PLAN

Halv trappa ner nås nedre plan som bl.a. består av hall med garderober, förråd, wc och öppen tvättstuga med dusch. Utgång till trädgård. Det finns även en bastu samt ett rymligt, separat arkitektkontor med två arbetsplatser och egen entre.

Trädgården

Husets välkomnande entré har fin uteplats med nylagd skiffer. Intill finns parkeringsplatser med nyinstallerad laddstolpe samt nylagd smågatsten. Från parkeringplatserna är det nära access till köksingången. I denna charmiga trädgård finns flertal skyddade uteplatser, växtlighet och plats för lek. Stor och vacker magnolia, japanska lönnar samt goda inslag som fläder. Nuvarande ägare har fått förslag på skiss från trädgårdsmästare, vänligen se under dokument. 

 

Området

Bekvämt och barnvänligt område med närhet till bl.a. Breviks utomhusbad, fotbollsplaner, Breviks båthamn, kyrka och löparspår samt nära till mataffär, förskolor och skolor. I närheten finns Lidingöbanan samt i närområdet bl.a. slalombacke, golfbana, hästhagar, Långängens gård med restaurang och naturreservat för friluftsliv samt Gåshaga Brygga där restauranger och skärgårdsbåtar finns. Huset ligger även i närheten av Kottlasjön där fina promenadstråk, bad- och skridskomöjligheter finns samt Restaurang Vattenverket. 

Allmänt om fastigheten

Taxeringsvärde totalt
10 978 000 kr

Taxeringskod
220

Fastighetsbeteckning
JÄRNVÄGEN 9

Boendeform
Friköpt - Småhus

Pantbrev
22 st om totalt 6 187 500 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Villa i två och ett halvt plan varav ett i souterräng

Uppvärmning
Bergvärme. Öppen spis

Ventilation
Självdrag i den äldre delen av fastigheten. Mekanisk till- och frånluftsventilation i den tillbyggda delen av fastigheten.

Fasad
Trä, puts

Tak
Lertegel, kopparplåt, papp

Bjälklag
I den äldre delen av fastigheten är bjälklag av trä på entréplanet, av trä på det övre planet och av betong i souterrängplanet. I den tillbyggda delen av fastigheten är bjälklag av lättbetong (bedömt).

Stomme
I den äldre delen av fastigheten är stommen av trä. I den tillbyggda delen av fastigheten är stommen av lättbetong (enligt uppgift).

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.

Grundläggning
I den äldre delen av fastigheten är grundläggningen grundsulor med mellangjutna betonggolv. I den tillbyggda av fastigheten är grundläggningen en krypgrund

Driftskostnader

Värme: 50 226 kr/år
Vatten/Avlopp: 10 220 kr/år
Driftskostnader totalt: 60 446 kr/år
Baseras på 29 004 kWh.

Planbestämmelser

Stadsplan: Brevik (1936-11-20) Ändring av DP: För järnvägen 9,stadsdelen brevik (2018-11-26) (1936-11-20)

Pris
16 975 000 kr Hbj
Adress
Trädgårdsvägen 2A,
181 62 Lidingö
Område
Brevik
Storlek
Boarea: 233 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret Biarea: 73 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret Tomtarea: 969 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret
Antal rum
9 rum och kök
Byggnadstyp
Villa i två och ett halvt plan varav ett i souterräng
Byggnadsår
1926, tillbyggd 1962
Åsa Lundgren
Ansvarig Mäklare

Åsa Lundgren

Yuri Gadelius
Biträdande Mäklare

Yuri Gadelius