Torsvikssvängen 16, Torsvik

Välkommen till denna mycket moderna och smakfullt renoverade hörnlägenhet om 3 rum och kök med härligt läge i välskött, skuldfri förening! Lägenheten som totalrenoverats 2017 har genomgående fina materialval, ny el med dimbar belysning, vattenburen golvvärme, badrum med tvättmaskin och torktumlare samt välplanerat, stilrent kök. Vardagsrum med fiskbensparkett, härlig rymd med takhöjd om 2,70 m och öppen spis. Utgång till balkong i fint söderläge. Här bor man mycket centralt och bekvämt och med skogen i direkt anslutning bakom huset. Både vindsförråd och källarförråd tillhör lägenheten. Här finns det mesta runt hörnet som busskommunikationer, vårdcentral, tandläkare och Torsviks Torg bushållplats. Välkommen till Torsvikssvängen, tidigare internationellt uppmärksammat som "hus i park". Ett stenkast från lägenheten ligger en mycket fin naturpark med damm och parkbänkar. Promenadavstånd till Lidingö Centrum där även Lidingö Bröd & Patisserie, mataffär, butiker och restaurang finns. I närheten ligger även Millesgården.

Rumsbeskrivning

HALL

Den välkomnande hallen är inredd med grått klinkergolv med vattenburen golvvärme, släta målade väggar och spotlight-belysning i tak. Funktionellt och snyggt med platsbyggd garderobsvägg samt bänk.

KÖK

Modernt och välplanerat kök i tuff karaktär med grått klinkergolv och helkaklade väggar, arbetsbänk i marmor och stilren inredning i grått (Ikea). Arbetsbänk i marmor och platsbyggd glashylla samt platsbyggd bänk. Maskinell utrustning som består av inbyggd micro och ugn, integrerad diskmaskin, spishäll, fläkt samt kyl och frys. Insynsskyddat läge med fönster mot grönska.

VARDAGSRUM

Charmigt vardagsrum med härlig rymd med takhöjd om 2,70 m, stora fönsterpartier och fiskbens-parkett. Den karaktäristika öppna spisen förhöjer mysfaktorn i detta fina vardagsrum som även har utgång till balkong i fint söderläge. 

SOVRUM 1

Rymligt sovrum med platsbyggd garderobsvägg och skrivbord. Ljust golv och släta, målade väggar. Insynsskyddat läge med fönster mot grönska. Ingång till badrum.

BADRUM

Badrummet renoverades 2017 och har smakfullt inretts med klinkergolv med vattenburen golvvärme, kaklade väggar och spotlight-belysning i tak. Tapwell-dusch med platsbyggt badkar (Philippe Starck). Wc, kommod med Tapwell-blandare och spegelskåp ovan. Arbetsbänk med hyllplan ovan och tvättmaskin samt torktumlare (Cylinda) undertill. 

SOVRUM 2

Sovrum med gott om plats för säng och övrigt möblemang. Ljusa golv, släta målade väggar och platsbyggd garderobsvägg. 

 

Bostadsrättsföreningen

Brf Torshammaren 1-4 är en mycket välskött, skuldfri förening. Fastigheterna bebyggdes 1945 och består av fyra flerbostadshus. Föreningen upplåter 92 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lägenheter med hyresrätt. Det finns källarförråd, vindsförråd, cykelförråd, grovsoprum samt hobbyrum med snickarbänk. Föreningen har tvättstugor i varje hus. 

Det finns 15 garageplatser, kö idag. 18 parkeringsplatser med eluttag, kö idag. 

Föreningen har välskötta fastigheter, se nedan om tidigare utförda renoveringar;

Utfört underhåll År

Takrenovering 2022

Genomgång av hissarna vid bytet av hissfirma 2022

Byte av källardörrar (3 av 4) 2021

Större översyn av träd, buskar och planteringar runt husen 2021

Anläggning av laddstolpar för elbilar 2020, resp laddbox i garage 2021 och 2022

Stamspolning 2019 Sotning av alla eldstäder 2019

Obligatorisk ventilationskontroll 2018

Fönsterrenovering 2016 - 2017

Obligatorisk ventilationskontroll 2015 - 2016

Byte av hissdörrar. Byte av köksfönster 2014 Byte av trapphusarmaturer 2014

Stamspolning 2014

Renovering/förbättring av parkeringsanläggning 2013

Renovering av hissar, styrsystem, maskiner, hisskorgar och linor 2013

Injustering av värmesystem och nya radiatorer 2012

Byte av radiatorventiler i alla lägenheter 2011

Byte av frånluftsfläktar i samtliga huskroppar 2009

Målning av alla entre portar 2008

Området

Välkommen till Torsvikssvängen, tidigare internationellt uppmärksammat som "hus i park". Här finns det mesta runt hörnet som vårdcentral, tandläkare och Torsviks Torg där bl.a. mataffärer, Gateau, apotek, optiker, kemtvätt, skrädderi, hårfrisör och gym finns. I närheten ligger även Millesgården med restaurang och Foresta hotell. Ett stenkast från lägenheten ligger även en mycket fin naturpark med damm och parkbänkar. Promenadavstånd till Lidingö Centrum där även mataffär, delikatessbutik, Systembolaget, butiker och restauranger finns. 

Busshållplatser ligger mycket nära och bussarna går mycket tätt då nästan alla bussar till/från Ropsten stannar vid Torsviks Torg (en hållplats från Ropsten och två till Lidingö Centrum). I närheten finns även Lidingöbanan och promenad- och cykelbana vilket inbjuder till promenader/cykelturer till bl.a. Norra Djurgården samt Stockholms Universitet. 

Allmänt om lägenheten

Boendeform
Bostadsrätt - Lägenhet

Lägenhetsnummer
139-1-139-00077

Förening
Brf Torshammaren 1-4

Hiss
Ja

Pantsatt
Ja

Tv- internetutbud
Com hem

Ingår i avgiften
Värme, vatten och bredband

Andelstal, avgift
1.22 %

Andelstal, ägande
1.22 %

Byggnadssätt

Uppvärmning
Fjärrvärme

Pris
5 425 000 kr Hbj
Avgift
3 115 kr/mån
Adress
Torsvikssvängen 16,
181 34 Lidingö
Område
Torsvik
Storlek
Boarea: 65 Kvm
Baserad på: Enligt mäklarbild
Antal rum
3 rum och kök
Hiss
Ja
Byggnadsår
1945
Åsa Lundgren
Ansvarig Mäklare

Åsa Lundgren