Solstigen 4 B, Herserud

Mycket trevlig liten vindsvåning med underbar takterrass med milsvid utsikt över Värtan och fantastisk kvällssol. Lägenheten är genomgående med ett fint ljusinsläpp och har öppen planlösning mellan hall, kök, vardagsrum och sovrum. Det finns även ett litet arbetsrum/walk-in-closet och ett helkaklat duschrum. Föreningen har en trevlig grillplats med havsutsikt. Lägenheten är mycket centralt belägen med närhet till Torsviks Torg där bl.a. mataffär, butiker, gym, café och vårdcentral finns. Närliggande kommunikationer med buss eller Lidingöbanan till Ropstens tunnelbanestation (även promenadavstånd). Ett stenkast från Hotell Foresta och Millesgården med sina trevliga uteserveringar sommartid.

Planlösning

Centrerad entréhall med klinkergolv och kapphängare. Öppet mot ljust och rymligt vardagsrum och kök med matplats. Sovrum i anslutning till kök, idag med stor öppning som skiljs av med draperi men med möjlighet att sätta in t.ex. glasdörrar eller industriglas. Helkaklat duschrum med tvättmaskin. Litet arbetsrum alternativt walk-in-closet med fönster. Fyra garderober i vardagsrum och utgång till stor altan med förvaringsmöjligheter.

 

Rumsbeskrivning

Hall

Entréhall med klinkergolv och kapphängare.

Vardagsrum

Öppet och ljust vardagsrum med nymålade ytskikt och ekparkett. Plats för både soffgrupp och övrigt möblemang. Hel garderobsvägg med fyra garderober. Utgång via dubbeldörrar till härlig takterrass i sydväst.

Kök

Matplats för minst fyra personer och stort fönsterparti. Nymålade ytskikt, nya köksluckor i sober grågrön kulör samt nya beslag i läder. Stänkskydd i plåt och extra hållbar bänkskiva i quartz komposit. Inbyggd spishäll och ugn, fläktkåpa, integrerad diskmaskin. Klinkergolv med golvvärme.

Duschrum

Helkalklat duschrum med klinkergolv och ett takfönster. Kommod med stort tvättställ och två stora lådor för praktisk förvaring. Ny duschvägg. Tvättmaskin från Husqvarna.

Arbetsrum/walk-in closet

Mindre rum med fönster, används idag som hemmakontor men kan även inredas som walk-in-closet eller förråd. Nymålade väggar och en ljuddämpande heltäckande matta.

Altan

Milsvid havsutsikt mot Lidingöbron med sol större delen av dagen. Plats för möbler, plantering och grill. Gott om förvaring under tak där utemöbler kan förvaras vintertid och där grillen kan rullas in sommartid. Klinkergolv med praktisk golvbrunn för regniga dagar eller för möjlighet att tvätta av altanen.

Bostadsrättsförening

Brf Kvarteret Södermanland består av ett flerbostadshus som byggdes 1955 och har huset har varit en del av Forestas hotell. Bostadsrättsföreningen bildades 1998 och har 38 lägenheter i storlekarna 1 rum och kök till 3 rum och kök. I bottenplanet finns 2 uthyrda lokaler, tvättstuga, cykelrum och returpappersrum. I källarplan finns förråd samt garage. Förråd finns antingen på bottenplan eller källarplan.

Föreningen disponerar även 7 bilplatser och 6 moped/mc-platser i garaget med adress Solstigen 2, samt 14 parkeringsplatser utmed fastigheten Solstigen 2-4. Separat kö till dessa platser.

Det finns en tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, kallmangel samt torkrum.

Föreningen har också en trevlig grillplats med havsutsikt.

2004 genomfördes en omfattande renovering av fasaden och taket byttes ut 2003/2004. Stamspolning, filmning samt ultraljudsmätning av godstjocklek i rör gjorde 2001 samt 2011. Bergvärme installerades i mars 2016 samt installation av fiber. Föreningen har utfört relining av stammarna. För mer information, se bilaga genomförda underhåll.

Allmänt om lägenheten

Boendeform
Bostadsrätt - Lägenhet

Lägenhetsnummer
116

Lägenhetsnummer, LMV
1202

Förening
Brf Kvarteret Södermanland 30

Energiklass

Pantsatt
Ja

Ingår i avgiften
Värme och vatten.

Andelstal, ägande
2.4 %

Pris
3 975 000 kr /hbj.
Avgift
3 422 kr/mån
Adress
Solstigen 4 B,
181 50 Lidingö
Område
Herserud
Storlek
Boarea: 46 Kvm
Antal rum
2 rum och kök
Byggnadsår
1955
Jonas Gadelius
Ansvarig Mäklare

Jonas Gadelius

Yuri Gadelius
Biträdande Mäklare

Yuri Gadelius