Roskullsvägen 17B, Högberga

Visning

  • Söndag 5/7 15:00 - 15:45

Anmäl er här för önskad visningstid så får ni info om eventuella v.i.p visningar och förhandsbud.

Välkommen till detta rymliga hus om totalt 329 kvm med mycket insynsskyddat läge. Generösa och öppna sällskapsytor med direktaccesser till ljuvlig och stor trädgård som bl.a. består av stort, soligt trädäck med nyanlagda gräsmattor intill. Genomgående fint skick med fiskbensparkett, öppen spis och tillbyggt vardagsrum med mycket rymd och karaktär. Tilltalande planlösning med separat sovrumsdel intill sällskapsytor. Souterrängplanet har bl.a. allrum med egen ingång med intilliggande sovrum, pentry och badrum vilket lämpar sig utmärkt för tonårsdel, aupair alt uthyrning. Ny bergvärmepump kommer installeras. Trivsamt och lugnt placerat med närhet till bl.a Lidingöbanan, badplatser, mataffär, skola och förskola.

Planlösning

ENTRÉPLAN

ENTRÉ
Välkomnande hall med ljust klinkergolv med värme, släta vitmålade väggar och spotlightbelysning i tak. Stort fönster, hatthylla och inbyggd skjutdörrsgarderob. Ljust och stilrent med nybyggd trappa i oljad ek med rostfria detaljer och ledstång som välkomnar upp till övre plan.

TVÄTTSTUGA
Från hallen nås tvättstugan som smakfullt inretts med ljust klinkergolv med värme, vitkaklade väggar och spotlightbelysning i tak. Den maskinella utrustningen består av tvättmaskin och torktumlare (Bosch). Arbetsbänk med dubbla hoar och skåp samt goda torkmöjligheter via stänger. 

FÖRRÅD OCH PANNRUM

I soutterängplanet finns gott om förrådsutrymmen, ett bredvid pannrummet och ett långt med delvis synligt berg som har jämn sval temperatur året om.

HOBBYRUM

Ett genomgångsrum med möjlighet till t.ex gym, lekrum alt biorum. Vita väggar samt trägolv.

ALLRUM/HALL
I bortre delen av souterrängplanet finns ett allrum/hall med klinkergolv med värme och vitmålade väggar. Separat entré med utgång till trädgård med uteplats intill. Intill detta rum finns även ett tv-rum/sovrum, badrum och pentry vilket gör att denna mer separata del även lämpar sig utmärkt för bl.a. uthyrningsdel, au-pair, tonårsdel alternativt för övernattande gäster. Karaktäristisk trappa upp till övre plan.

BADRUM
Badrummet är smakfullt inrett med vitkaklade väggar, klinkergolv med värme och delvis infälld spotlightbelysning. Badkar, kommod och spegelskåp med belysning. Vägghängd wc och handdukstork.

TV-RUM/SOVRUM
Trivsamt rum med klinkergolv med värme, släta vitmålade väggar och stort fönster.

PENTRY
Här går det bra att ha pentry, fläkt saknas men utsug finns via ventilationen. Idag finns det kyl, diskbänk med ho samt bänk och skåp. Fönster.

ÖVRE PLAN 

Från entrén leder den moderna ektrappan upp till det övre planet som består av rymliga, ljusa och öppna sällskapsytor och en separat sovrumsdel. 

KÖK

Tufft Tibrokök med inredning i vitt, kaklad vägg och djup bänkskiva i ek. Rostfri diskbänk och dubbla hoar intill stort fönster med utsikt över den ljuva trädgården och trädäcket. Maskinell utrustning som består av kyl/frys (2 kylar upptill och 2 frysar nertill. Bosch). Spishäll (Bosch), fläkt, diskmaskin (Miele), ugn samt microugn (Smeg). Intill köket finns gott om plats för matbord och stolar. Parkettgolv och vitmålade väggar. 

INBYGGD BALKONG MED GLASTAK

Tack vare inglasningen blir den inbyggda balkongen ett härligt rum att nyttja större delen av året. Plats för bl.a. matgrupp och övrigt möblemang. Utsidan av balkongen är klädd i vackert cederträ.

HALL 
Intill köket finns en hall med klinkergolv med värme och utgång till det härliga trädäcket som är väl tilltaget och utrustats med pergola där loungegruppen har sin naturliga plats. Tack vare den generösa ytan ryms här såväl matgrupp som solstolar och övrigt möblemang. Markiser. Intill trädäcket finns nyanlagd gräsmatta med gott om plats för lek och spring. På den bortre delen av trädäcket finns ytterligare en nyanlagd gräsmatta intill buskage och fläderträd. 

GÄSTWC
Från hallen nås en gästtoalett med grått klinkergolv, vitmålade väggar och spotlightbelysning. Handfat, spegel och vägghängd wc.

VARDAGSRUM 1
Öppet och ljust vardagsrum med fiskbensparkett, vitmålade väggar och öppen spis med kassett.

VARDAGSRUM 2
Ett tillbyggt vardagsrum med fantastisk karaktär och rymd med generösa ljusinsläpp via flertalet fönster med infälld spotlightbelysning, runt fönster samt stora fönsterpartier med fönsterbrädor i kalksten. Glasdörr ut till trädäcket. Släta, vitmålade väggar och mattlackat ekgolv med golvvärme. Tack vare den mycket generösa ytan i detta fina och ljusa sällskapsrum finns det gott om plats för såväl soffgrupp som matgrupp.

HALL
I den bortre delen av huset finns en stor möblerbar hall med parkettgolv, släta vitmålade väggar och spotlightbelysning. Charmigt med äldre, karaktäristiska skjutdörrar om man önskar stänga till hallen med intilliggande sovrum. Trappa ner till undervåningen.

SOVRUM 1
Sovrum med oljat parkettgolv, släta vitmålade väggar och spotligthbelysning. Fönster åt två väderstreck samt garderober längs ena väggen. 

DUSCHRUM
Duschrummet har inretts med kaklade väggar, klinkergolv med värme och spotlightbelysning. Dusch med glasdörr, kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt vägghängd toalett. Ytterligare ett skåp samt fönster.

SOVRUM 2
Sovrum med oljat parkettgolv, släta vitmålade väggar och spotligthbelysning. Utgång till trädäck och trädgård. Inbyggda garderober längs ena väggen. 

SOVRUM 3

Sovrum med oljat parkettgolv, släta vitmålade väggar och spotlightbelysning. Inbyggda garderober längs ena väggen. Fönster ut mot trädäck och trädgård.

 

 

 

 

Trädgård och parkering

Denna fantastiska och insynsskyddade trädgård har det mesta som man kan önska sig. Nyanlagda gräsmattor (från i höstas) med plats för lek och spring samt ett mycket generöst trädäck med nybyggd pergola och berg i dagen med planteringar intill. Denna skyddade och soliga uteplats med markiser har gott om utrymme för såväl soffgrupp, matgrupp som övrigt möblemang. I trädgården finns bl.a forsythia, schersmin, syren, rhododendron, lavendel, tujahäckar och även goda inslag som fläder och päronträd.

Stenlagd uppfart med plats för bilar såväl uppe som nere. I

Under den inbyggda balkongen finns ett avlångt förråd på 15 kvm som nås utifrån. Fristående friggebod med nytt tak samt ommålad år 2020.

 

 

 

 

Område

Bekvämt och barnvänligt område med närhet till Lidingöbanan (ca 5 min gångpromenad), utomhusbad, Kottlasjön och löparspår samt nära till mataffär, förskolor, skolor, lekpark och fotbollsplan med konstgräs. I närheten finns bl.a. slalombacke, golfbana, hästhagar, Långängens gård med restaurang och naturreservat för friluftsliv samt Gåshaga Brygga där restauranger och skärgårdsbåtar finns.

Allmänt om fastigheten

Taxeringsvärde totalt
9 447 000 kr

Taxeringskod
220

Fastighetsbeteckning
GRUSÅSEN 17

Boendeform
Friköpt - Småhus

Tv- internetutbud
Com hem

Pantbrev
7 st om totalt 5 600 000 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Villa med souterrängvåning

Uppvärmning
Bergvärme. Vattenburna radiatorer och vattenburen golvvärme. Öppen spis med insatskassett.

Ventilation
Från och tilluft med värmeväxlare.

Fasad
Liggande panel, putsad

Tak
Betongpannor, plåt och papp

Stomme
Trästomme, lättbetong

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.

Driftskostnader

Värme: 27 728 kr/år
Vatten/Avlopp: 4 029 kr/år
Renhållning: 1 819 kr/år
Försäkring: 9 000 kr/år
Driftskostnader totalt: 42 576 kr/år
Baseras på 21 765 kWh.

Servitut

0186-03/14 - 1 Officialservitut va 2003-06-12

Planbestämmelser

Stadsplan: Brevik(grusåsen,sandåsen och käglan) (1968-03-14) Fastighetsplan: Grusåsen del av (2003-04-22) (1968-03-14)

Pris
14 500 000 kr /Hbj
Adress
Roskullsvägen 17B,
181 62 Lidingö
Område
Högberga
Storlek
Boarea: 250 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret Biarea: 79 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret Tomtarea: 1433 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret
Antal rum
8 rum och kök
Byggnadstyp
Villa med souterrängvåning
Byggnadsår
1938
Byggnadsår kommentar
Tillbyggt 1963 och år 2012
Åsa Lundgren
Ansvarig Mäklare

Åsa Lundgren

Yuri Gadelius
Biträdande Mäklare

Yuri Gadelius