Östervägen 24, Käppala

Välkommen till denna trevliga och välskötta villa om totalt 167 kvm placerad på lugn återvändsgata, med en fin hörntomt. Soligt läge och sjöglimt. Flertalet ljusa sällskapsrum och delvis öppen planlösning på entréplan. Fem sovrum. Två badrum. Nytt kök med grovingång. Praktisk klädkammare. Inglasat uterum och flertalet uteplatser. Stor balkong i vinkel. En fantastisk trädgård med plats för lek och vila. Häckar, rabatter, rosor och gräsmattor. Larm, Verisure. Garage, p-plats, laddbox och förråd. Närheten till vattnet är slående. Gångavstånd till Käppalabadet med strand och klippor. Båthamnen ett stenkast bort. Klippuddens brygga nås på några minuter. Härifrån kan man ta båtarna in till Stockholm och ut till skärgården. Åt andra hållet är det nära till förskolor och skolor. Ljungbackens skola nås också på några minuter. I närheten till den finns fina bollplaner och lekplatser. Förutom allt detta har ni Gåshaga in på knuten med båthamn, restauranger samt SATS gym. Nära till Långängens naturreservat med motionsslingor och skidspår om vintern. Ekholmsnäs skidbacke och 9-håls golfbana med drivingrange finns att tillgå på nära håll. Lidingöbanan trafikerar Ropsten - Gåshaga. Käppala station promenerar ni till på ca 5 min.

Planlösning

ENTRÉPLAN

HALL
Ljus och välkomnande entré med plats för ytterkläder. Ljusgrå väggar och vitoljad ekparkett.

DUSCH OCH TOALETT
Nybyggt badrum med dusch, toalett och handfat/kommod. Smakfulla materialval. Kaklade väggar samt klinker på golv med golvvärme. 

KÖK
Ett nybyggt och trevligt planerat kök med mycket ljusinsläpp och delvis sjöutsikt. Här har man öppnat upp mot sällskapsrum och matsalsdel. Gråa profilerade köksluckor. Ljus bänkskiva i corian med infälld diskho från Tapwell. Tuff kökskran i mässing, även den från Tapwell. En stor och extra bred spis från Lofra med två ugnar. Fläkt från Franke. Kyl och fys, diskmaskin samt inbyggd mikrougn. Flertal vitrinskåp samt gott om förvaring och arbetsytor. Ljusgråa väggar samt vitoljad ekparkett.

TVÄTTRUM / GROVINGÅNG
Från köket nås denna grovingång som rymmer tvättmaskin, torkskåp, tvättho samt skåp och avlastningsytor. Enkelt att lasta in alla matkassar när man kommer hem och parkerat precis utanför.

MATRUMSDEL
I öppen planlösning mot kök. Ett flertal fönster som släpper in mycket ljus. Ljusgråa väggar och vitoljad ekparkett. Plats för det stora matbordet. 

VARDAGSRUM
Detta ljusa och rymliga rum i vinkel har ljusgråa väggar och vitoljad ekparkett. Härifrån nås den stora balkongen. Frukost intas gärna på balkongen i morgonsol. Sjöglimt över fjärden sommartid. På vintern när löven fallit syns vattnet mer.

SOVRUM 1
Ett mycket trevligt sovrum grågröna väggar och vitoljad ekparkett. Det finns gott om plats för garderober om så önskas. Går att öppna upp mot sällskapsdelen om så önskas.

 

NEDRE PLAN

TV-RUM
Ljust rum med Ljusgråa väggar och ljust laminatgolv. Används idag som tv-rum. Utgång till trädgård och uteplats härifrån.

SOVRUM 2
Ett mycket trevligt och rymligt sovrum med gråa väggar och laminatgolv. 

SOVRUM 3
Gråa väggar och laminatgolv. Ett lättmöblerat rum. 

SOVRUM 4
Ytterligare ett bra sovrum. Ljusa väggar och laminatgolv. 

SOVRUM 5 / ARBETSRUM
Ett rum som idag används som kontor. Detta rum går utmärkt att ha som sovrum, arbetsrum eller gästrum. Flertalet garderober. Det är ett mindre fönster som utan problem går att byta ut till ett större. Souterrängen gör detta möjligt.

STOR KLÄDKAMMARE
Gott om utrymme för kläder och praktisk förvaring i detta stora förråd. Vita väggar och betonggolv.

BADRUM
Helkaklade väggar i ljusgrått samt vitt klinker på golv. Platsbyggd dusch med skjutdörr. Stort handfat med vit kommod under. Skåp och spegel över. Toalett.

Trädgård - uterum - uteplatser

En fantastisk trädgård med plats för lek och vila. Placerad på en återvändsgata med hörntomt. Soligt läge samt sjöglimt. Stensatt entré med trevlig uteplats i skyddat och insynsfritt läge. Trädgården är i två nivåer som omgärdas av häckar. Här finns rabatter med rosor, lavendel samt buskar och gräsmattor. Även körsbär, jordgubbar, smultron, rabarber, vinbär och blåbär. Flera uteplatser samt ett mycket trevligt inglasat uterum som nås från utsidan av huset. Detta rum har stora fönster runt om samt en skjutdörr i glas. Stensatt golv. Plats för ett större matbord och eller vilstolar.

Garage och parkering

Till huset hör ett garage för en bil. Ett praktiskt förråd finns i den bakre delen av garaget. Garaget är ihopbyggt med grannens del. Plats finns för bilen på infarten. Elbox monterad för laddning av elbil.

Område

Närheten till vattnet är slående. Gångavstånd till Käppalabadet med strand och klippor. Båthamnen ett stenkast bort. Klippuddens brygga nås på några minuter. Härifrån kan man ta båtarna in till Stockholm och ut till skärgården. Åt andra hållet är det nära till förskolor och skolor. Ljungbackens skola nås också på några minuter. I närheten till den finns fina bollplaner och lekplatser. Med Lidingöbanan åker ni raka vägen till Ropsten. Förutom allt detta har ni Gåshaga in på knuten med båthamn, restauranger samt träningsgym. Nära till Långängens naturreservat med motionsslingor och skidspår om vintern. Ekholmsnäs skidbacke och 9-håls golfbana med drivingrange finns att tillgå på nära håll.

Besiktning och Energideklaration

Besiktning, energideklaration och radonmätning är utförda och finns under dokument.

Allmänt om fastigheten

Taxeringsvärde totalt
8 230 000 kr

Taxeringskod
220

Fastighetsbeteckning
SOCKERBETAN 8

Boendeform
Friköpt - Småhus

Tv- internetutbud
Fiber

Pantbrev
8 st om totalt 7 700 000 kr

Energiprestanda
180 kWh/kvm och år

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Villa i två plan varav ett i souterräng

Uppvärmning
Direkt el och luft/luftvärmepump

Fasad
Trä

Tak
Betongpannor

Bjälklag
Trä/betong

Stomme
Trä

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Plåtarbete
Målad plåt

Grundläggning
Betongplatta

Fönster
2-glas

Driftskostnader

Värme: 21 500 kr/år
El: 21 000 kr/år
Vatten/Avlopp: 9 145 kr/år
Renhållning: 2 855 kr/år
Driftskostnader totalt: 54 500 kr/år
Den totala elförbrukningen ink laddning av bilen är ca 21 500 kWh/år.

Planbestämmelser

tomtindelning: Sockerbetan (1973-09-03) stadsplan: Brevik(kv.sockerbetan) (1969-09-30) (1969-09-30)

Pris
12 900 000 kr /Hbj
Adress
Östervägen 24,
181 65 Lidingö
Område
Käppala
Storlek
Boarea: 139 Kvm
Baserad på: Enligt mätbevis Biarea: 28 Kvm
Baserad på: Enligt mätbevis Tomtarea: 810 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret
Antal rum
8 rum och kök
Byggnadstyp
Villa i två plan varav ett i souterräng
Byggnadsår
1977
Madeleine Rune
Ansvarig Mäklare

Madeleine Rune