Oskarsvägen 34, Hersby

I attraktiva Hersby villakvarter ligger detta moderna hus med stor, barnvänlig trädgård och garage. Rymligt entréplan, övre plan med flertal sovrum samt inrett vindsplan och källare. Öppna och generösa sällskapsytor med accesser ut till altaner och trädgård. 7- 8 sovrum. Huset har ett fantastiskt läge i gamla villakvarter, mycket centralt med gångavstånd till bl.a. förskola, skola, Lidingö Centrum och kommunikationer.

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

Det välkomnande entréplanet har öppen och stor sällskapsdel som består av kök med matplats, vardagsrum och tillbyggd del med stora fönsterpartier. Flertal accesser ut till altaner, stora fönsterpartier och genomgående fiskbensparkett. 

KÖK

Köket har smakfull, karaktäristisk inredning från Ballingslöv och maskinell utrustning som spishäll med ugn, integrerad diskmaskin (Siemens) samt kyl och frys (Smeg).

VARDAGSRUM OCH MATSAL

Tack vare vardagsrummets öppna och generösa yta ryms här såväl soffgrupp som övrigt möblemang. Öppen spis och utgång till altan och trädgård. Ljus matsal med platsbyggd skänk med ho och indraget vatten, stora fönsterpartier och även här utgång till altan och trädgård.

SOVRUM OCH ARBETSRUM/ INRE HALL 

På entréplanet finns även två sovrum varav ett idag nyttjas som inre hall/arbetsrum.  

DUSCHRUM

Duschrummet har smakfullt inretts med vitkaklade väggar, mörkt klinkergolv med värme (el) och spotlightbelysning. Wc, dusch med glasväggar och platsbyggd förvaring. 

ÖVRE PLAN

Husets övre plan består av ett mycket rymligt allrum (som kan delas av till att skapa ytterligare ett sovrum om så önskas). Idag finns 3 sovrum, duschrum samt badrum. Genomgående ekplank förutom i dusch- och badrum. 

ALLRUM

Rymligt allrum med gott om plats för möblemang. Önskas ytterligare ett sovrum finns möjligheten att skapa ett genom uppförande av vägg. Utgång till balkong. 

MASTER BEDROOM OCH DUSCHRUM INTILL 

Rofyllt sovrum med platsbyggd inredning och utgång till balkong. Från sovrummet nås duschrum som inretts med kaklade väggar och klinkergolv. Dusch, wc och handfat. 

SOVRUM

Sovrum med fönster åt två väderstreck och platsbyggda garderober. 

SOVRUM 

Sovrum med fönster åt två väderstreck och platsbyggda garderober. 

BADRUM MED BASTU 

Rymligt badrum med klinkergolv, kaklad vägg och målade väggar. Badkar, handdukstork, wc och dubbla handfat med spegelskåp ovan. Tvättmaskin och torktumlare (Bosch). Intilliggande bastu. 

VINDSPLAN MED TVÅ SOVRUM OCH ALLRUM

Härlig och separat del som inretts med heltäckningsmatta och målade väggar. Båda sovrummen har gott om förvaringsutrymmen och plats för säng som övrigt möblemang. Allrum med plats för möblemang som soffgruppen. 

KÄLLARPLAN

Källarplanet har ett allrum, gott om förvaringsutrymmen samt garage med intilliggande vinkällare.

ALLRUM

Rum med entré från garaget. 

FÖRRÅD

Rymligt förråd med mindre fönster.

FÖRRÅD

Förråd med mindre fönster.

GARAGE

Garage med intilliggande vinkällare. 

VINKÄLLARE

Vinkällare med klinkergolv. 

 

Trädgården

Den stora tomten badar i sol och det finns många generösa och insynsskyddade platser för alltifrån morgonkaffe och eftermiddagsfika i solen. Större middagar arrangeras med fördel antingen på den upphöjda verandan eller under pergolan som omges av grönska och stenmurar av natursten. 

Då huset ligger lite upphöjt är framsidan av huset är indelat i olika nivåer och stenmurar av vacker natursten gör att gräset och rabatterna samsas på ett harmoniskt sätt med varandra och berghällarna. En stensättning leder dig upp till entrén och vidare till en undangömd , stor och plan tomt som omges av lummig grönska av buskar och träd som skyddar mot insyn. Dessa stora gräsytor inbjuder till lek och bollsport samt har plats för gungor och studsmattor. Goda inslag av äppelträd och körsbärsträd samt rosor, lavendel, rhododendron, syrénhortensia, magnolia, solrosor, perenner, ängsblommor samt planteringslådor.

 Generösa förrådsutrymmen under altanen och i det outgrävda utrymmet under vardagsrummet.

 

Området

Huset är beläget i omtyckta och centrala Hersby villakvarter där det mesta finns i dess närhet. Några få minuters promenadavstånd till Lidingö Centrum där affärer, butiker, restauranger, delikatess och annan tänkbar service finns. I närheten finns även skola, förskola, lekparker, och kommunikationer.

Allmänt om fastigheten

Taxeringsvärde totalt
13 200 000 kr

Taxeringskod
220

Fastighetsbeteckning
ORION 21

Boendeform
Friköpt - Småhus

Pantbrev
11 st om totalt 8 841 854 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Villa i tre och ett halvt plan, vara ett i soutterräng.

Uppvärmning
Vattenburen värme från elpanna. Luftluftvärmepump, installerad 2016. Golvvärme (el) i duschrummet på entréplanet. Öppen spis.

Fasad
Trä

Tak
Lertegel

Bjälklag
Trä på entréplan, mellanplan och övre plan. Betong i soutterängplanet.

Stomme
Trä

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Driftskostnader

Värme: 56 000 kr/år
Vatten/Avlopp: 4 500 kr/år
Renhållning: 3 300 kr/år
Driftskostnader totalt: 63 800 kr/år
Baseras på drygt 35 000 kWh.

Planbestämmelser

Stadsplan: Orion (1929-07-15) Tomtindelning: Orion (1930-02-05) (1929-07-15)

Pris
30 000 000 kr Hbj
Adress
Oskarsvägen 34,
181 32 Lidingö
Område
Hersby
Storlek
Boarea: 260 Kvm
Baserad på: Enligt mätbevis Biarea: 51 Kvm
Baserad på: Enligt mätbevis Ej mätbar yta under snedtak: 33 Kvm
Baserad på: Enligt mätbevis Tomtarea: 1238 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret
Antal rum
12 rum och kök
Byggnadstyp
Villa i tre och ett halvt plan, vara ett i soutterräng.
Byggnadsår
1944
Yuri Gadelius
Ansvarig Mäklare

Yuri Gadelius

Åsa Lundgren
Biträdande Mäklare

Åsa Lundgren