Norsbacken 6, Sticklinge

Visning

  • Måndag 25/5 17:30 - 18:00   Ring för att boka privat visningstid om så önskas

Anmäl er här för önskad visningstid så får ni info om eventuella v.i.p visningar och förhandsbud.

LÄGE! LÄGE! LÄGE! Välkommen till populära Sticklinge på norra Lidingö. Denna väl omhändertagna och trivsamma villa ligger med unikt högt, insynsskyddat, naturnära läge på tyst och lugn återvändsgata. Stor naturtomt med sommaräng, vacker sjöglimt med västervänd terrass med kvällssol. Kök med utgång till stor altan med fantastisk utsikt över nejden och matsal/vardagsrum med braskamin. Här bor man i harmoni med naturen och närhet till bl.a. badplats med bryggor och sandstrand, tennis och beachvolley, golfbana, löparspår, båtklubb med sjöbastu, skola, förskolor. Nära till goda SL kommunikationer med såväl buss som båt.

Rumsbeskrivning

HALL

Välkomnande, lättillgänglig ljus entré med klinkergolv och skjutdörrsgarderob med spegelglas.

SÄLLSKAPSRUM/ MATSAL 

Från hallen nås det rymliga och trivsamma sällskapsrummet och matsalen med vackert och gediget ljuslaserat furugolv. Stora låga fönsterpartier med härlig utsikt mot trädgården. Ljusinflödet och den fina braskaminen förstärker charmen i detta vackra rum. 

KÖK

Intill vardagsrummet och med stort ljusinsläpp från såväl öster som väster, ligger köket som går i grått med fina och välskötta arbetsbänkar av trä, kaklad vägg och spotlights i taket. Köksön är centralt placerad med spishäll och ugn (Elektro Helios), fläkt (Selecto) och övrig maskinell utrustning består av kyl/ frys (Gram) och diskmaskin (Cylinda).

Trivsam vedspis (Norrahammar) intill matplatsen förgyller samvaron i köket. Spisen nyligen genomgången med högsta betyg. Från köket kommer man ut på den rymliga altanen med fantastisk utsikt, inbäddad av grönska i fint österläge mot havet. Njut av tidig soluppgång och sol fram till eftermiddagen.

SOVRUM 1

Stort ljust och luftigt sovrum med utgång till altanen.

Möt dagen med underbar morgonsol. Ljust golv och tapetserade väggar, samt skjutdörrsgarderober med spegelglas.

SOVRUM 2

Sovrum/arbetsrum med garderober och fönster i två väderstreck med sjöglimt. Utsikt mot natur där ekorren, räv, rådjur och en mängd småfåglar roar sig.

BADRUM

Badrum med öppningsbart stort fönster. Badkar, kommod, stora speglar, wc och praktiska förvaringsskåp.

NEDRE PLAN

Souterrängplanet har egen separat entré med klinkergolv/värme, med gott om plats för ytterkläder. Inre möblerbar hall med fin ekparkett, och inbyggd förvaring under trappan. Ytterligare en stor härlig terrass utanför.

SOVRUM 3

I souterrängplanet finns ytterligare ett stort, ljust sovrum med ett stort fönster och morgonsol.

VARDAGSRUM ALT SOVRUM 4

Stort allrum med ekparkett. Stora fönster mot ost och syd ger fint ljusinsläpp. Detta rum kan, tack vare sin generösa yta, delas av för att skapa ytterligare ett sovrum om så önskas. 

TVÄTTSTUGA 

Den stora tvättstugan som smakfullt renoverats 2017 har utrustats med långa vita arbetsbänkar, vit ho, många vita förvaringsskåp samt torkvindor i taket. Högmodern tvättmaskin och torktumlare (Bosch) som även kan styras via WiFi.  Stort fönster med fint ljusinsläpp. Ingång till rymlig klädkammare.

DUSCHRUM

I souterrängplan finns även ett duschrum med kaklade/målade väggar och klinkergolv med golvvärme. Wc, kommod, spegelskåp och dusch.

ARBETSRUM/ DUSCH/ BASTU

Arbetsrum/snickarverkstad med stort fönster, rymmer arbetsbänk, frikostiga förvaringsskåp, värmepanna samt stor frys (Gram). I detta rum finns även bastu med dusch. 

Trädgården

I denna soliga och insynsskyddade naturträdgård finns gott om plats för lek och spring på bl.a. gräsmatta med sommaräng. Äppelträd, björnbär och vinbär är några smakfulla inslag, dessutom finns även bl.a. syrenbuskar, hägg, pioner, caprifol, klematis, vildrosor och rododendhron.

På bakre sidan av huset finns en rymlig altan som vetter åt öster med fin sjöglimt och på framsidan finns terrassen med fint västerläge som bjuder in till långa middagar under sköna sommarkvällar. Viss sjöutsikt även från denna terrass. Tomten gränsar mot mindre allmänning, bestående av gles fin skog.

Friggebod samt vedbod. Flaggstång. 

På uppfarten finns plats för 4 bilar och med tillgång till laddning av elbil. 

Det finns en egen brunn för utomhusbevattning. 

Området

I omtyckta Sticklinge finns naturen runt hörnet, ängar, skog och löparspår med de sista 10 km av Lidingöloppet med belysning, närheten till havet och badplats med bryggor och sandstrand. Båtklubb, tennis och beachvolley är några fina inslag i detta trivsamma område. Skola och förskolor samt SL buss/båtkommunikationer finns i närheten. Lidingö golfbana finns också inom bekvämt avstånd där man vintertid finner fina längdskidspår och populära pulkabackar.

LÄGE! LÄGE! LÄGE

Allmänt om fastigheten

Taxeringsvärde totalt
8 113 000 kr

Taxeringskod
220

Fastighetsbeteckning
RÖDSPÄTTAN 16

Boendeform
Friköpt - Småhus

Tv- internetutbud
Fiber

Pantbrev
9 st om totalt 4 708 000 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Villa i två plan, varav ett i souterräng

Uppvärmning
Vattenburen värme från frånluftsvärmepump. Golvvärme (el) finns i entrén och i duschrum i souterrängplan. Braskamin. Vedspis.

Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation. Tilluft utifrån.

Fasad
Trä

Tak
Betongpannor

Bjälklag
Trä på entréplanet. Betong i souterrängplanet.

Stomme
Trä

Grundmur
Betongelement, s.k .ew-element

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.

Grundläggning
Betongplatta

Fönster
Treglasisolerfönster, original sedan fastigheten byggdes

Driftskostnader

Värme: 24 142 kr/år
Vatten/Avlopp: 5 158 kr/år
Försäkring: 7 934 kr/år
Driftskostnader totalt: 37 234 kr/år
Baseras på 14 895 kWh, år 2019. Inkluderar laddning av elhybridbil. I kostnad för vatten/avlopp ingår sophämtning.

Servitut

01-IM4-18/522 - 1 Avtalsservitut

01-IM4-19/205 - 1 Avtalsservitut

01-IM4-21/163 - 1 Avtalsservitut

1 Avtalsservitut 1918-11-25

2 Avtalsservitut 1919-11-24

3 Avtalsservitut 1921-07-15

Planbestämmelser

Tomtindelning: Rödspättan (1979-11-06) Ändring av DP: Sticklinge,tillägg (2002-03-19) Stadsplan: Norra sticklinge(delplan 1) (1978-04-17) (1978-04-17)

Pris
11 900 000 kr Hbj
Adress
Norsbacken 6,
181 30 Lidingö
Område
Sticklinge
Storlek
Boarea: 163 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret Biarea: 36 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret Tomtarea: 1256 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret
Antal rum
6 rum och kök
Byggnadstyp
Villa i två plan, varav ett i souterräng
Byggnadsår
1986
Åsa Lundgren
Ansvarig Mäklare

Åsa Lundgren

Yuri Gadelius
Biträdande Mäklare

Yuri Gadelius