Norrkroken 5, Brevik

Välkommen till denna internationellt uppmärksammade familjevilla från 2017 signerad arkitektduon Elding Oscarson. Inspiration från både Tokyo och Stockholm ger huset en samtida känsla av omsorg och lugn. Villan erbjuder fantastiska förutsättningar för social samvaro. Entréplanet möjliggör 40 sittande gäster. I kontrast till Entréplanets volym erbjuder plan 2, optimal planering för familjens privata sfär. Stenstomme med fasad i zinkplåt vars karaktär är både distinkt och diskret. Dörrar och fönster av sibirisk lärkträ. På taket en terrass med milsvid utsikt i alla väderstreck. Hela entrévåningen i öppen planlösning med fritt spann på nästan 10 meter från vägg till vägg och en takhöjd på mer än 3 meter. Kvänumkök och ett allrum/galleri med 6 meter i takhöjd. Totalt 5 sovrum och 4 badrum. Ett hem utöver det vanliga.

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 6 600 000 kr
Mark, värde: 5 000 000 kr
Summavärde: 11 600 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 2017
Värdeår: 2017

PLATSEN, UTSIKTEN OCH ARKITEKTUREN

När du kör upp på den lågt trafikerade återvändsgatan Norrkroken når du en av de högsta punkterna i Brevik. Framme vid huset slås du av lugnet och ljuset som omgärdar platsen. Från några fönster blickar du ut över Halvkaksundet och Kummelbergets vidsträckta skogar på andra sidan vattnet. Från andra fönster ser du bort över Högberga mot Hammarbybacken och skymtar till och med globen. Husets placering högt upp i Brevik och på gatan gör att sikten är lång och oavbruten i flera väderstreck. På vinterhalvåret kan du också se ner mot Skurusundet, sittandes i din soffa i vardagsrummet på bottenvåningen. Ett gediget arbete av arkitekterna där ljuset och siktlinjerna varit centrala för placering av fönstren, gör att huset badar i dagsljus under årets alla månader. Soliga sommardagar letar sig solen in i huset från den första morgonstrålen till den sista. Med de stora fönsterpartierna har du också visuell kontakt med himlen och dess skiftande karaktär, genom alla väder! 

Arkitekterna var noggrant utvalda för att skapa ett hus av högsta arkitektoniska nivå, och en boendekvalitet utan kompromisser. Elding Oscarson ligger bakom några av de mest hyllade byggnaderna i Sverige, och monumentala verk som New Museum i New York. Beställarens ambition var att få med all denna kunskap och känsla för design in i det här huset.

FASTIGHETSBESKRIVNING

FASTIGHETSBESKRIVNING

Fem sovrum, varav fyra på en trappa och ett i källare med takfönster. Sjöutsikt från två sovrum. Fyra fullt utrustade badrum med wc, dusch handfat, ett med badkar. Golv av Verde Alpi (grön marmor från södra alperna) i båda badrummen på övre plan. Kök från Kvänum, Vola köksblandare, bänkskiva i carraramarmor. Köksutrustning från Siemens. Tvättmaskin och torktumlare från Bosch. Golv i källare och BV är båda stålglättade betonggolv, ytbehandlade med silikat. Heltäckande matta på ÖV. Vattenburen golvvärme på alla plan, vatten- och elburen i golvvärme i alla badrum. Temperaturgivare i samtliga rum förutom hall ÖV. Specialgjorda trappor mellan alla plan, tillverkade i stål. Designen av dessa är ett typiskt signum för arkitekterna. Takfönster hall ÖV är öppningsbart och kan mörkläggas med fjärrkontroll. Inbyggda skenor för spotlights 3 fas på alla tre plan med armatur från Lidingöbaserade Maxel. Inbyggda skenor med dubbla gardiner i alla fönster ÖV, en för ljusgenomsläpp och en för mörkläggning. Massiva innerdörrar i specialkulör. Fönster och ytterdörrar specialgjorda i Sibirisk Lärk från Fönsterspecialisten i Lönsboda. Över öppning ner till källarplan, förstärkning i tak med eluttag för att hänga konst eller ljuskrona upp till 100 kg.

 

UTEPLATS

Mer än 100 kvm altan på mark i fyra väderstreck. Delvis lärkträ, delvis platsgjuten och stålglättad betong. 30 kvm altan i lärkträ på husets tak med milsvid sjöutsikt och utsikt över Stockholm.

BILPLATS

Parkering med plats för 3-4 bilar ute samt två i garage med motordrivna portar i direkt anslutning till huset med ingång. Automatisk belysning i garage.

TOMT

Bevattningssystem med pop-up vattenspridare. Anlagd trädgård med belysning samt trädbelysning. All armatur kommer från Lidingöbaserade Maxel.

 

NÄROMRÅDET/KOMMUNIKATIONER

300 m till grundskola. 200 m till förskola. 300 m till fotbollsplan samt tennisplaner. 1.2 km till Kottlasjön samt Breviksbadet. 800 meter till Brevik Centrum med Matbutik,Café, frisör samt restauranger, bla Quarti. 1 km till ICA Käppala. 500 meter till Käppala småbåtshamn samt Käppalabadet (sandstrand). 1 km till Brevik småbåtshamn. 500 m till Breviks kyrka. Flera lekplatser på promenadavstånd. Flera löpspår i närheten och 1 km till Lidingöloppets löpspår samt MTB spår. Bad i kottlasjön på sommaren och långfärdsskridsko på vintern (plogad bana). 1.3 km till Gym i Gåshaga. 1.3 km till paddelbanor inomhus i Gåshaga. 700 m till tågstation Lidingöbanan. 300 m till brygga under sommartrafik samt 1 km till brygga med året runt sjötrafik.

OM ARKITEKTERNA

Jonas Elding och Johan Oscarson, Elding Oscarson. Jonas Elding var lead architect för New Museum i New York. Vinnare av årets villa på arkitekturgalan 2016. Vinnare av Kasper Salinpriset 2017, det främsta man kan vinna som arkitekt i Sverige. Vinnare av tävling 2018 för att bygga Lunds nya centralstation och 2019 för tillbyggnad av Tekniska museet i Stockholm.

MEDIA

Huset och arkitekterna var finalist i Lidingö stad miljö- och stadsbyggnadspris 2018. Omskrivet i Residence, Elle Deco Italia, Wallpaper, Monocle, DN, SvD A perfect guide. Speciellt utvalt av Volvo för global lansering av ny modell. Speciellt utvalt för höstkampanj 2019 Filippa K. Speciellt utvalt för fotografering av Massproductions möbler, bla deras Rose Chair, vinnare av Residence stora designpris. Nominerad till Arch Dailys Building of the year awards. Arch daily är en av de största online-publikationerna för arkitektur globalt.

Allmänt om fastigheten

Taxeringsvärde totalt
11 600 000 kr

Taxeringskod
220

Fastighetsbeteckning
TÅTELN 6

Boendeform
Friköpt - Småhus

Pantbrev
5 st om totalt 6 100 000 kr

Byggnadssätt

Uppvärmning
Bergvärme

Ventilation
Mekanisk till- och frånluft

Fasad
inkplåt

Tak
Papp

Bjälklag
Trä

Stomme
Lättbetong

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Plåtarbete
inkplåt

Grundläggning
Betongplatta

Fönster
3-glas

Planbestämmelser

Stadsplan: Brevik(kv.sockerbetan) (1969-09-30) Tomtindelning: Tåteln (1971-09-27) (1969-09-30)

Pris
19 900 000 kr
Adress
Norrkroken 5,
181 65 Lidingö
Område
Brevik
Storlek
Boarea: 190 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret Biarea: 130 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret Tomtarea: 837 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret
Antal rum
7
Byggnadsår
2017
Yuri Gadelius
Ansvarig Mäklare

Yuri Gadelius

Fredrik Brunlid
Biträdande Mäklare

Fredrik Brunlid