Budgivning pågår

Mosstorpsvägen 1, Mosstorp/ Hersby

Visning

  • Söndag 7/6 13:15 - 14:00

Anmäl er här för önskad visningstid så får ni info om eventuella v.i.p visningar och förhandsbud.

Välkommen till denna insynsskyddade och prunkande oas med solig trädgård och centralt läge med närheten till det allra mesta, både på Lidingö såsom till Stureplan! Charmigt parhus med tidstypiska detaljer, öppen spis, spröjsade fönster och funktionellt med väl nyttjade ytor om en totalyta på 120 kvm. Bergvärme och garage. Huset är beläget i omtyckta Mosstorp/ Hersby villakvarter som är mycket centralt beläget på Lidingö där närheten till Lidingö Centrum, kommunikation och mycket annat finns bakom knuten.

Rumsbeskrivning

HALL

Välkomnande hall med mörkt trägolv och släta, målade väggar.

KÖK

Från hallen nås det charmiga köket som inretts i vitt med kaklade väggar och infälld spotlightbelysning med fint sken över den mörka arbetsbänken i sten. Funktionellt och snyggt med skåp upp till tak, integrerade vitvaror och vackra, karaktäristiska vitrinskåp med belysning. Mörkt trägolv, grått målade väggar och spröjsat fönster. Kökets maskinella utrustning består av integrerad kyl, integrerad diskmaskin (Miele), induktionshäll (Siemens), fläkt (Franke), samt inbyggd micro och ugn (Bosch). Plats för matbord och stolar.

VARDAGSRUM

Vardagsrum med tidstypiska detaljer som spröjsade fönster, ljust trägolv, vitmålade golvsocklar och fina elementskydd. Nuvarande ägare har förhöjt charmen ytterligare i vardagsrummet genom att ha låtit mura en vacker öppen spis. Här finner både matbord som soffgrupp sin naturliga plats och ljuset flödar in tack vare de spröjsade fönstren som vetter åt två väderstreck. Mörk trätrappa med klassisk ledstång och charmigt fönster leder upp till husets övre plan.

HALL OCH TOALETT

Den övre hallen har ljust trägolv och spröjsat fönster. Den gråa målade väggen ger en fin kontrast till de vita spegeldörrarna till sovrummen. Från hallen nås toalett med handfat och spegel. Mosaikklädda väggar och fint  klinkergolv.

SOVRUM 1

Sovrum med trägolv, gråa målade väggar och fönster. Plats för dubbelsäng, nattduksbord och övrigt möblemang.

SOVRUM 2

Härligt rymligt sovrum med mycket ljusinflöde, trägolv, målade väggar, klädkammare och fönster.

VINDSPLAN

Vindsplanet har ett mindre allrum med som lämpar sig utmärkt som barnens tv-hörna. Två kattvindar med goda förvaringsmöjligheter.

SOVRUM 3

Sovrum med trägolv, målade väggar och fönster.

KÄLLARPLAN

Vitmålad trapp med förvaringsutrymmen och mindre fönster leder ner till källarplanet.

GROVINGÅNG/KÄLLARPLAN

Källarplanet har en grovingång med plats för avhängning. Rutat klinkergolv med vitmålade väggar, platsbyggt hyllplan och garderober med skjutdörrrar. Matkällarförråd, förråd med fönster och hyllplan samt ytterligare ett förråd där det finns plats för bla. bergvärmepannan.

BADRUM

Smakfullt inrett badrum med marockanskt golv med värme och kaklade väggar. Dubbelkommod med speglar och infälld spotlightbelysning. Wc, handdukstork, inbyggt skåp och kaklad dusch.

TVÄTTSTUGA

Tvättstugan är utrustad med både tvättmaskin och torktumlare (Cylinda) samt arbetsbänk och hyllplan. Vackert, marockanskt golv med vitmålade väggar. Inbyggt skåp med trådbackar. 

 

 

 

 

 

Trädgård

Insynsskyddad, solig och prunkande trädgård med grusgång och gräsmattor som inbjuder till lek, fotbollsspel och ljuva grillkvällar på den nybyggda altanen med plank och glas runtom. Här  finns även fina inslag som päronträd, rabarber, krusbär, plommon, körsbär, smultron och hallonbuskar. På baksidan av huset finns gott om plats för förvaring av ex mopeder och cyklar. 

Parkering

Det finns gott om plats för bilar varav ett garage samt plats för bil under carport. Det finns även möjlighet att ställa bilar inne på trädgården bakom planket.

Renoveringar

Nuvarande ägare har låtit utföra följande underhålls/ renoveringsåtgärder;

- Lagt till isolerglas i fönster på entréplan.

- Glasat in trapp upp till huset.

- Låitit mura en öppen spis i vardagsrummet.

- Ny kyl i köket (ca 2019).

- Låtit bygga altan med intilliggande plank med glas. 

- Ytskiktsrenovering.

Området

Huset är beläget i omtyckta och centrala Mosstorp/ Hersby villakvarter där det mesta som affärer, restauranger, skola, förskola, lekparker, fotbollsplaner med konstgräs, badhus och kommunikationer finns i dess närhet. Utanför huset finns busskommuniktioner med buss 206 som går via Lidingö Centrum till Ropsten. Ett stenkast från huset finns även Lidingöbanan som går till Ropstens tunnelbanestation. 2 stopp till Ropsten, ca 5 min och ca 15 min till Östermalmstorg. Bil tar endast några minuter till Ropsten.

Allmänt om fastigheten

Taxeringsvärde totalt
5 561 000 kr

Taxeringskod
220

Fastighetsbeteckning
HÖGVATTNET 9

Boendeform
Friköpt - Småhus

Pantbrev
11 st om totalt 5 460 000 kr

Byggnadssätt

Uppvärmning
Bergvärme

Ventilation
Mekanisk frånluft, självdrag

Fasad
Puts

Tak
Tegelpannor

Bjälklag
Trä

Stomme
Trä

Grundmur
Betong

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.

Grundläggning
Grundsulor

Driftskostnader

Värme: 19 250 kr/år
Vatten/Avlopp: 4 600 kr/år
Renhållning: 3 000 kr/år
Försäkring: 6 200 kr/år
Driftskostnader totalt: 33 050 kr/år
Baseras på 13 000 kWh.

Planbestämmelser

Detaljplan: Högvattnet 5-10 och 32 (2005-01-25)

Aktuellt bud
7 800 000 kr
Pris
8 100 000 kr Hbj
Adress
Mosstorpsvägen 1,
181 56 Lidingö
Område
Mosstorp/ Hersby
Storlek
Boarea: 90 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret Biarea: 30 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret Tomtarea: 669 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret
Antal rum
4 rum och kök
Byggnadsår
1922
Åsa Lundgren
Ansvarig Mäklare

Åsa Lundgren