Herserudsvägen 8, VÅN 5, Herserud

Trevlig lägenhet intill brofästet med strålande utsikt över inloppet och mot Stockholm City. 2 rum och kök och utgång till balkong med högt och fritt läge! Öppet kök mot vardagsrum och rymligt sovrum intill. Denna välskötta förening Hiertagården är ett +55 år seniorboende med tillgång till klubbhus med matsal, pool, gym och fantastiska sällskapsutrymmen. Ett perfekt läge nära kommunikationer, vårdcentral, Torsviks Torg, Millesgården och vackra promenadstråk längst vattnet.

Rumsbeskrivningen

HALL

Via säkerhetsdörr nås den välkomnande hallen. Skåp med spegeldörrar. 

KÖK

Tufft Ikeakök med ljust laminatgolv och arbetsbänk i vitt samt av marmor. Den maskinella utrustningen består av fläkt (Franke), spishäll med ugn (Ikea) samt kyl och frys (inköpt 2017). 

BADRUM

Badrum med klinkergolv med värme och vitkaklade- samt vitmålade väggar. Dusch med infällbara glasdörrar, wc, kommod, spegelskåp med belysning och handdukstork. Förberett för tvättmaskin.

VARDAGSRUM OCH MATSAL 

Det öppna vardagsrummet har ett såpat trägolv och ljusa väggar. Tack vare rummets generösa yta ryms här såväl matgrupp- som soffgrupp och övrigt möblemang. Vardagsrummet har fin utsikt över bl.a. inloppet. Utgång till den trivsamma balkongen som utrustats med trätrall och markis. Mycket fint läge med vy över föreningens innergård och klubbhus samt strålande utsikt över inloppet och mot Stockholm City. Balkongen är delvist inglasad. (resterande glaspartier för att kunna glasa in hela balkongen finns i källarförrådet). 

SOVRUM 

Sovrum med såpat trägolv, ljusa väggar och garderobsvägg. Rummet rymmer såväl säng som övrigt möblemang. 

KLÄDKAMMARE

Intill sovrummet finns en ordentlig klädkammare.

Bostadsrättsföreningen

Hiertagården är en bostadsrättsförening för aktivitet och gemenskap. Föreningen har ett eget klubbhus där medlemmarna driver en rad aktiviteter. I klubbhuset finns också en attraktiv restaurang. Brf Hiertagården består av tre hus uppföra 1987-88, bestående av 75 lägenheter.

Restaurangen
Restaurangen är öppen för medlemmarna och deras gäster. Den är vackert belägen med utsikt över Värtan och Stockholm och den serverar dagligen middag. Medlemmarna kan själva ta med sig vin och annan dryck. 

Festvåning och sällskapsrum
I samma hus som restaurangen finns det också en festvåning med flera sällskapsutrymmen som medlemmarna kan disponera kostnadsfritt för egna tillställningar. Där pågår en rad med aktiviteter, bridge, olika föredrag, modevisning mm.

I klubbhuset finns också ett bibliotek där det ordnas filmvisningar, bokprat eller bara en kaffestund.    

Pool och bastu, motionsrum           
En tempererad pool och bastu finns i klubbhusets bottenvåning. I anslutning till poolen ligger ett motionsrum. 

Under sommarhalvåret spelas det boule på egen boulebana.      

Hobbyrum
I undervåningarna till husen finns också snickarrum och biljardrum.    

Gästrum                     
För att även de som har små lägenheter ska kunna ta emot gäster har föreningen tre gästlägenheter som kan disponeras till en låg kostnad.        

Hårvård och massageterapi               
I klubbhuset finns några kommersiella lokaler som hyrs ut för verksamheter som medlemmarna har glädje av. Här finns nu frisör och massageterapeut.

P-plats
Parkeringsplats går att hyra. Kö via föreningen. 
P-plats utan elstolpe; 100 kr/mån
P-plats med elstolpe; 200 kr/mån
Carport, 300 kr/mån

Området

Torsvik 
Tvärs över gatan finns bl.a. vårdcentral, tandläkare, gym, bageri Gateau, apotek och mataffärer. 

Bussar 
Busshållplats till Lidingö C finns i anslutning till Hiertagården. Till busshållplats för resa till Stockhom med T-bana (Ropsten) är gångtiden 2-3 min. Bussarna går här mycket tätt då nästan alla bussar till/från Ropsten stannar vid Torsvikstorg (en hållplats från Ropsten och två till Lidingö Centrum).För besökare till Hiertagården följ anvisningar vid Torsvikstorg till Millesgården som också ligger på Herserudsvägen men 400 m längre bort förbi Hiertagården. 

Tåg (Lidingöbanan) Ett alternativ till buss är tåget som förutom att ansluta till T-banan vid Ropsten också med fördel kan tas åt andra hållet till ändhållplatsen Gåshaga, där båttrafiken till Stockholms C eller ut till skärgården ansluter till Gåshaga Brygga.

Allmänt om lägenheten

Boendeform
Bostadsrätt - Lägenhet

Förening
Brf Hiertagården

Hiss
Ja

Pantsatt
Ja

Ingår i avgiften
Värme, vatten, kabel-tv, bredband (viss städning och fönsterputs

Pris
4 250 000 kr Hbj
Avgift
5 682 kr/mån
Adress
Herserudsvägen 8, VÅN 5,
181 50 Lidingö
Område
Herserud
Storlek
Boarea: 62 Kvm
Baserad på: Enligt föreningen
Antal rum
2 rum och kök
Våning
5 av 6
Hiss
Ja
Byggnadsår
1987-1988
Åsa Lundgren
Ansvarig Mäklare

Åsa Lundgren

Yuri Gadelius
Biträdande Mäklare

Yuri Gadelius