Budgivning pågår

Gamla Ekholmsnäsvägen 2, Ekholmsnäs/Gåshaga

Visning

  • Tisdag 21/5 13:00 - 13:45   Välkommen på visning

Anmäl er här för önskad visningstid så får ni info om eventuella v.i.p visningar och förhandsbud.

En vacker och unikt belägen skogstomt om 1121 kvm helt utan grannar och omgärdad av skog men ändå i direkt närhet till villabebyggelse och Gåshagas hela utbud. Tomten är en vacker skogstomt med berg i dagen och är idag bebyggd med två äldre hus om 37 kvm totalyta med stora renoveringsbehov. Detta är ett tillfälle för den som söker en rogivande plats i skogen nära Stureplan eller som vill bygga nytt. Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område och inga svar kan fås från Lidingö Stad om möjligt bygglov. Åk gärna förbi och titta men det är en återvändsgränd utan vändplan så bäst att parkera på Gåshagaleden.

Kommunikationer

Med bil kan man köra ända fram till tomten och kollektivt är det ca 7 minuters promenad från Lidingöbanans station Gåshaga. Från Gåshaga brygga kan man ta Waxholmsbåt eller SL Pendelbåt mot Stockholm/Nacka eller Waxholm/skärgården.

Tomt och byggnader

Tomen ligger i en skogsglänta och i en sluttning där solen kan komma åt under en stor del av dagen. En uteplats med plats för bord och stolar är strategiskt placerad på den högsta punkten. Mellan och runt husen finns gräsmattor och planteringar och det område är till stor del skymd från insyn.

Det finns tre mindre byggnader, varav den första är en mindre stuga med en förhållandevis stor farstukvist med förråd under tak och omfattar ett litet kök med trinett och ett allrum med plats för t ex soffa/bäddsoffa/sängar bord och stolar.

Den andra byggnaden har en farstukvist under tak och består av ett allrum med trinett och ett utrymme med dusch, handfat och liten bastu. Allrummet kan t. ex. rymma soffa/bäddsoffa/sängar, hyllor, bord och stolar.

Tredje byggnaden är en bod för förvaring.

Det finns även en flaggstång.

Omgivningar och service

Närmast och runt om hela fastigheten finns skog och naturmark. Vägen som leder fram till fastigheten avslutas där med bommar och övergår sen i en promenad- och cykelväg.

En ICA-butik ligger inom gångavstånd.

Gåshaga brygga med service och rekreationsmöjligheter finns inom promenadavstånd.

Det finns möjlighet till många trevliga promenader med fastigheten som utgångspunkt, såsom strandpromenaden utmed Gåshaga brygga och området kring Kottlasjön.

Planbestämmelser

Fastigheten ligger utanför planlagt område och Lidingö Stad kan inte ge några uppgifter om bygglov eller riktlinjer. Vid ansökningar om bygglov sker alla bedömningar individuellt. 

Fastigheten har idag avlopp till sluten tank för gråvatten och mulltoa samt egen brunn.

Fastigheten säljs med friskrivning för fel och brister inkl. sk. dolda fel. Yta på byggnaderna är 13 boa samt 24 bia enligt fastighetsregistret.

Allmänt om fastigheten

Taxeringsvärde totalt
3 994 000 kr

Taxeringskod
220

Fastighetsbeteckning
LIDINGÖ 12:174

Boendeform
Friköpt - Småhus

Pantbrev
1 st om totalt 140 000 kr

Byggnadssätt

Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.

Servitut

01-IM4-26/183 - 1 Avtalsservitut ledning mm

0186-I69A - 1 Officialservitut väg

1 Avtalsservitut 1926-06-21

Aktuellt bud
4 500 000 kr
Pris
4 500 000 kr /Hbj
Adress
Gamla Ekholmsnäsvägen 2,
181 66 Lidingö
Område
Ekholmsnäs/Gåshaga
Storlek
Boarea: 37 Kvm
Tomtarea: 1121 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret
Byggnadsår
1929
Jonas Gadelius
Ansvarig Mäklare

Jonas Gadelius

Yuri Gadelius
Biträdande Mäklare

Yuri Gadelius