Frejavägen 5, Torsvik

En absolut magnifik jugendvilla från 1909 som genomgått en makalös totalrenovering där ingenting lämnats åt slumpen. Kvalité och respekt för autenticitet och husets ursprung genomsyrar varje detalj, liksom doften av linoljefärg. Villan ritades av en av dåtidens absolut ledande Arkitektfirmor Dorph och Höög. Tre våningsplan och hel källare, samtliga ytor i ett perfekt skick. Entréplan med kök och fantastiska sociala ytor. Övre plan med 3- 5 sovrum och vindsplan med tre sovrum. Att beskriva husets kvalitéer och utsökta detaljer låter sig inte till fullo göras. Villan måste upplevas på plats. Välkommen på visning.

Planlösning

Entréplan

Öppen veranda under tak över entrén, tambur med plats för ytterkläder och skor. Elegant trapphall med fungerande järnkamin, gästtoalett, stort kök i lantstil, skafferi/handkammare. Köksingång med tambur, inredd serveringsgång, fantastisk matsal, salong och förmak/herrum samt blomsterrum.

Övre Plan

En mycket tidstypisk och tilltalande hall utgör navet på övre våningsplan som erbjuder 3 - 5 sovrum och eller/arbets-dressingroom. Underbart badrum med stora marmorpaneler inspirerat av Hallwylska Palatset, dessutom separat toalett med wc. Master Bedroom har utgång till öppen veranda under tak. Ett av sovrummen (den ursprungliga sängkammaren erbjuder nyrenoverad kakelugn). Stor möblerbar altan ovanför entréverandan nås via dörr från hallen.

Vindsplan

Vindsplan har ett modernare men lika tilltalande utförande med takhöjd upp till nock, takbjälkar och vitmålad träpanel. Ett synnerligen generöst allrum, tv-rum, tonårsrum, spelrum dominerar våningsplanet. Här finns också tre fina sovrum, ett badrum i samma utförande som på övre plan samt ett rymligt förråd/klädkammare.

Källare

Källarplan i fantastiskt skick med vackra golv i ölandkalksten, full ståhöjd och vackra fönster. Synnerligen generös tvättstuga, helt nybyggd i tidstypisk stil. Ett större rum med fönster lämpligt som bodega, spa etc. Ytterligare ett rum men utan fönster, att nyttjas som förråd eller vinkällare. Ytterligare ett förråd samt teknikrum.

Gästannex

Gästannexet byggdes sannolikt på 40-talet och utgör idag en komplett och mycket trivsam bostad om 4 rum och kök, Boa 86 + Bia 16 kvm. Trevligt kök med matplats, vardagsrum, tre fina sovrum badrum med tvättpelare. Huset är renoverat i samma stil och kvalité som det stora huset och kan brukas helt separat, eller nås från stora huset där det ansluter till källaren.

Tomten

Kuperad i huvudsak oplanerad naturtomt. Ett nybyggt men tidstypiskt förråd/bod om ca 15 kvm och en dålig friggebod som sannolikt bör tas bort. Bygglov förberett för "kuskbostad" om 30 kvm. Biluppställningsplats med laddstolpe.

Allmänt om fastigheten

Taxeringsvärde totalt
12 244 000 kr

Taxeringskod
220

Fastighetsbeteckning
BOKSKOGEN 4

Boendeform
Friköpt - Småhus

Pantbrev
5 st om totalt 13 100 000 kr

Byggnadssätt

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser

Detaljplan: För nyckelviksskolan (2018-03-26)

Adress
Frejavägen 5,
181 32 Lidingö
Område
Torsvik
Storlek
Boarea: 395 Kvm
Baserad på: Enligt mätbevis Boarea: 86 Kvm
Baserad på: Enligt mätbevis Biarea: 78 Kvm
Baserad på: Enligt mätbevis Biarea: 16 Kvm
Baserad på: Enligt mätbevis Tomtarea: 2589 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret
Byggnadsår
1909
Fredrik Brunlid
Ansvarig Mäklare

Fredrik Brunlid