Budgivning pågår

Agavägen 21, 1 TR, Dalénum

Nyproducerad ägarlägenhet med låg månadsavgift om 1440 kr/månad. Spännande koncept att välja fritt om du vill bo själv eller hyra ut din lägenhet, köpa privat eller som juridisk person. Mycket trivsam och smakfull 2:a med öppna sällskapsytor som rymmer såväl soffgrupp som matgrupp. Utgång till balkong i västerläge. Stilrent kök, sovrum med inbyggd garderob samt badrum med tvättmaskin. Här finns närheten till sköna promenadstråk längs vatten, restauranger, mataffärer och bra kommunikationer som båt in till stan och Lidingöbanan till Ropstens tunnelbanestation.

Rumsbeskrivning

HALL

Välkommen in till denna nyproducerade obebodda ägarlägenhet där allt andas nytt! Entré med stilren säkerhetsdörr (grå på utsidan och vit på insidan) med öppen planlösning som smakfullt inretts med vitmålade väggar, ekparkett och skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. 

SÄLLSKAPSDEL

Den rymliga och öppna sällskapsdelen rymmer såväl soffgrupp som matgrupp och övrigt möblemang. Stort fönsterparti med natursten och utgång till stor balkong med fint västerläge och utsikt ner mot kajen och omgivningen intill. 

KÖK

Köket har vit inredning från Marbodal och bänkskiva i grå laminat. Vitkaklad vägg och belysning under skåp. Den maskinella utrustningen består av vitvaror från Siemens som integrerad diskmaskin, inbyggd microugn, spishäll med ugn samt kyl och frys. 

BADRUM

Badrummet har vitklaklade väggar, grått klinkergolv och spotlightbelysning i tak. Wc, kommod, spegel med belysning och torkställ. Dusch med glasdörrar samt bänk med skåp ovan och tvättmaskin kombinerad torktumlare undertill (Siemens).

HALL

Mellan hall och badrum finns skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Garderoben är rustad med stång, hyllplan och trådbackar.

SOVRUM

Sovrum med parkettgolv, släta vitmålade väggar och inbyggd garderob. 

Det finns även ett förråd som hör till lägenheten. Förrådet nås enkelt via innergården. 

 

 

Gemensamhetsanläggning/Samfälligheten

På baksidan av huset finns en innergård med planteringar och bänkar som skapar en mysig utemiljö. Förråd som hör till lägenheten ligger på innergården. Lättillgängligt, gemensamt cykelförråd. Det finns garage längst ner i huset men ingår ej garageplats till denna lägenhet. Fri parkering i området och garageplatser att hyra intill SATS. 

Området

Med en tilltalande bostadsarkitektur bygger JM lägenheter med fantastiskt centralt läge intill glimrande vatten. Området har fint vuxit fram med spännande arkitektur och harmonisk omgivning som passar stora som små. Lekparker, fina planteringar, promenadstråk längs det glimrande vattnet och bänkar för att slå sig ner och njuta av den rofyllda omgivningen är några av de inslag som man finner i detta trivsamma bostadsområde. I närheten finns Kappsta naturreservat och badstränder bl.a. i Kottla där det även finns fina badklippor och löparspår. Vintertid finns det även möjlighet till skridskoåkning. Stora mataffärer, skola, förskola, bank, gym, café , simhall och restauranger finns även i närområdet.

Från området går det utmärkt att ta båten från Larsbergs Brygga som tar er till bl.a. Nybroplan eller till Nacka Strand. Det går även att åka Lidingöbanan från området till Ropsten tunnelbanestation eller ut till Gåshaga Brygga där skärgårdsbåtar anlägger och restauranger finns.

 

Att köpa och äga en ägarlägenhet

Information om att köpa och äga en ägarlägenhet är tagen från JM´s prospekt. 

Vi köp av en ägarlägenhet betalar man, precis som vid ett småhusköp, 100 procent av värdet på bostaden. I ett flerbostadshus med ägarlägenheter förekommer inga gemensamma lån. Docks ägs delar av huset gemensamt av de boende. Detta gäller t.e.x. stomme, tak, fasader, trapphus hissar och tekniska installationer. Dessa gemensamhetsanläggningar förvaltas en samfällighetsförening i vilken lägenhetsägarna är medlemmar. En avgift för driften av gemensamhetsanläggningarna betalas månadsvis. Utöver detta hanteras ekonomin för bostaden enskilt av respektive lägenhetsägare.

Boende med frihet. 

Vid köp av en ägarlägenhet har du samma fördelar som vid köp av en bostadsrätt, plus några till. Du bestämmer själv över din boendeekonomi, hyr ut och säljer till vem du vill samt har möjlighet att renovera och underhålla utan att begära tillåtelse från en bostadsrättsförening. Du betalar endast för drift och underhåll av gemensamhetsanläggningarna förutom dina eventuella ränteutgifter.

Information om lagfartskostnad från Lantmäteriet.

Som köpare av en ägarlägenhet betalas en lagfart (stämpelskatt) om 1,5% av köpeskilling för fysisk person och för juridisk person 4,25% av köpeskilling. 

Ta gärna del av information om ägarlägenheter på: lantmateriet.se. regeringen.se, skatteverket.se

Allmänt om lägenheten

Fastighetsbeteckning
AGASPISEN 27

Boendeform
Friköpt - Lägenhet

Hiss
Ja

Pantsatt
Nej

Tv- internetutbud
Öppen fiber är framdragen till bostadens IT-skåp

Driftskostnader

Samfällighet: 17 280 kr/år
Driftskostnader totalt: 17 280 kr/år
I samfällighetsavgiften ingår värme och vatten.Ingår enligt schablon och stäms av digitalt 2021. Kostnad för hushållsel, bredband och försäkring tillkommer.

Servitut

GA1 Gemensamhetsanläggning LIDINGÖ AGASPISEN GA:1

samfallighet_1 Samfällighet LIDINGÖ AGASPISEN S:1

0186-2018/15 - 27 Officialservitut förråd 2019-05-03

Planbestämmelser

Detaljplan: Dalénum,del 1 (2010-02-22)

Aktuellt bud
4 235 000 kr
Pris
4 300 000 kr Hbj
Adress
Agavägen 21, 1 TR,
181 55 Lidingö
Område
Dalénum
Storlek
Boarea: 47 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret
Antal rum
2 rum och kök
Hiss
Ja
Byggnadsår
2020
Åsa Lundgren
Ansvarig Mäklare

Åsa Lundgren