Pyrolavägen 54, Skärsätra

Välkommen på visning söndag 17 nov, kl 15:45-16:15! Ljus och välplanerad 2:a högst upp i huset med mycket fint, insynsskyddat läge och balkong med underbart västerläge med utsikt över trädtoppar, inloppet och Stockholms siluett. Rymligt vardagsrum och stambytt badrum med tvättmaskin. Kök med rymlig matplats och sovrum intill. Centralt boende med promenadavstånd till buss och Lidingöbanan. Runt Skärsätra torg finner du Lidingö Saluhall med restaurang, butiker, kaféer mm. Med Lidingöbanan går det smidigt att ta sig till Ropstens tunnelbanestation.

Rumsbeskrivning

HALL

Kliv in genom den trygga säkerhetsdörren och möts av hallen som har ingång till lägenhetens samtliga rum. Ljust golv och ljusa väggar samt hatthylla, garderober och städskåp. Från hallen nås den rymliga klädkammaren som utrustats med stänger och trådbackar. 

BADRUM

Badrummet som renoverades i samband med stambytet är smakfullt inrett med vitkaklade väggar, grått klinkergolv med värme och spotlightbelysning i tak. Vägghängd wc, handfat med praktiskt spegelskåp, handdukstork och dusch med infällbara glasdörrar. Tvättmaskin (Husqvarna). 

VARDAGSRUM

Stort, lättmöblerat vardagsrum med stora fönsterpartier, parkettgolv och vitmålade väggar. 

KÖK

Rymligt kök av äldre karaktär med inredning i vitt med praktiska skjutluckor och lådor. Arbetsbänk i rostfritt och ek och vitkaklad vägg. Ljust golv och släta vitmålade väggar. Kökets maskinella utrustning består av spis med ugn (Bosch), fläkt (Futurum) samt kyl och frys (Selecto). Gott om plats för matbord intill stora fönsterpartier med härlig utsikt över bl.a. natur och Finlandsbåtar.

SOVRUM

Intill köket finns sovrummet med ljust golv och vita väggar. Gott om plats för säng och övrigt möblemang. Utgång till balkongen som har ett mycket fint och insynsskyddat läge i väster med utsikt över trädtoppar, inloppet och Stockholms siluett. Balkongen rymmer möblemang som matbord, stolar och växter och har ett underhållsfritt balkonggolv (träkomposit).

Övriga utrymmen

I huset finns cykel- och källarförråd. En toppmodern tvättstuga med 10 st. nya energisnåla självdoserande maskiner finns i närheten. Bokning sker via internet/mobil app och man kan nyttja tvättstugan dygnet runt. Bastu och gym (mot en avgift på 100 kr/mån) finns i anslutning till tvättstugan. Föreningslokal för 40 personer ligger vid Skärsätra torg och kan hyras av medlemmar.

Föreningen

Brf HSB Skärsätra är en mycket välskött förening med totalt 604 lägenheter. Föreningen har drygt trettio lokaler, framförallt i Skärsätra Torg och de närliggande punkthusen.

En aktiv pensionärsförening och en egen koloniförening finns också i området.

I årsavgiften ingår fjärrvärme, vatten, bostadsrättstilläggsförsärkting, tillgång till stor gemensam tvättstuga i Pyrolavägen 30, kabel-tv (grundutbud) och fibernätverk upp till 1GB (routern tillhör föreningen). Ownit.
Till varje lägenhet finns ett källarförråd.

Föreningen har 417 parkeringsplatser fördelade på 14 uteparkeringar och 153 garageplatser fördelade på kallgaraget, affärsgaraget och 28 separata garage. Parkering kostar f.n. 179:-/månad och garage mellan 404:- och 807:-/månad. 

Föreningen har bl.a. utfört nedanstående renoveringar:

Fasadrenovering och tilläggsisolering (1980-82)
Byte av låghusbalkonger (2000)
Renovering av höghusbalkonger (2003-2004)
Renovering av punkthusbalkonger (2007)
Stamrenovering (2014-2016)
Fiberinstallation (2016)
Elektroniska låssystem (2016)
Upprustning gården kvarteret Solvändan (2017)
Renovering av parkeringen bakom Py 22-24 (2018)

Område

I området finns Skärsätra Torg med flera restauranger, bl.a. Lidingö Saluhall. Skärsätra är ett omtyckt område nära Kottlasjön med promenadavstånd till både buss och Lidingöbanan. Stor och skyddad lekpark, förskola, skola, fotbollsplaner med konstgräs och affärer finns i närområdet och de vackra omgivningarna inbjuder till bl.a. promenader, löpning, bad och skridskoåkning.

Allmänt om lägenheten

Boendeform
Bostadsrätt - Lägenhet

Lägenhetsnummer
96

Förening
HSB Brf Skärsätra

Hiss
Nej

Pantsatt
Nej

Ingår i avgiften
Värme, vatten, kabel-tv (grundutbud) bredband

Ingår ej i avgiften
Hushållsel och försäkring

Andelstal, avgift
0.13620 %

Andelstal, ägande
0.13112 %

Byggnadssätt

Uppvärmning
Fjärrvärme

Driftskostnader

El: 4 078 kr/år
Försäkring: 1 516 kr/år
Driftskostnader totalt: 5 594 kr/år
Pris
2 650 000 kr Hbj
Avgift
3 382 kr/mån
Adress
Pyrolavägen 54,
181 60 Lidingö
Område
Skärsätra
Storlek
Boarea: 59.5 Kvm
Baserad på: Enligt föreningen
Antal rum
2 rum och kök
Hiss
Nej
Byggnadsår
1962
Åsa Lundgren
Ansvarig Mäklare

Åsa Lundgren