Budgivning pågår

Herserudsvägen 59, Herserud

Välkommen till detta rymliga arkitektritade 60-talshus om totalt 387 kvm, beläget i centrala Herserud. Här finns möjligheten att förvalta och sätta sin egen prägel på detta originalhus, dock med inledande renoveringsbehov. Huset har karaktäristiska och välbevarade originaldetaljer från tiden det byggdes (med endast en ägarfamilj från byggåret 1964 med inflyttning 1965). Generösa sällskapsytor med parkettgolv, öppna spisar och access ut till altan och trädgård. Hall med marmorgolv och öppet upp till nock. Entréplan, övre plan samt ett souterrängplan med egen ingång vilket möjliggör uthyrning av souterrängplanet. Huset lämpar sig även utmärkt som tvågenerationsvilla då souterrängplanet med egen entré har badrum, pentry, matrum, två sovrum samt vardagsrum. Trädgården har bl.a. syrener, äppelträd, rosenbuskar samt gräsmatta. Närhet till Lidingöbanan, buss, förskola/ skola, mataffärer, Millesgården och Stockholm City. Säljarna är ett dödsbo och friskrivning kommer tillämpas.

Rumsbeskrivning

I huset finns det generösa sällskapsytor och många sovrum, allt med parkettgolv, 3 öppna spisar (en i varje våningsplan. Oklart äver skick för samtliga öppna spisar, måste kontrolleras av köpare), med direkt access från vardagsrummen respektive hall i mellanvåningen, ut till altan och trädgård.
Hallen är i två plan, öppet från entrén upp och förbi den övre våningens "balkongballustrad", med trappa i tre plan, således också till en nedre hall, allt belagt med vitt marmorgolv, varande husets centrala kärna.

Husets tre våningar utgöres av:

- Entréplanet med kapprum och gästtoalett, två sovrum och mellanliggande badrum (alla badrum i huset, 3 stycken, är kakelklädda och har klinkergolv), parallellkök med rymlig bredvidliggande matplats (med linoleumgolv) och rymlig vardagsrumsdel bestående av pianorum/bibliotek, tv-rum med öppen spis och finmatsal.

- Övre planet med sovrum och klädkammare och ytterligare ett som skulle vara möjligt att avdela från husets nu största rum: i plan namngivet ateljé, som också har en öppen spis.
Även i detta våningsplan finns det ett badrum. 

- Undre planet, där en med dubbla dörrar avskiljbart souterränglägenhet finns, med separat ingång och egen trädgård liggande mot öster, vilket också möjliggör uthyrning av denna del av huset.
Denna souterränglägenhet och övrigt utrymme i detta plan utgöres i huvudsak av tvättstuga (med direkt access från våningen över, genom ett tvättnedkast), sy-/mangelrum, torkrum, hobbyrum, och ett kallförråd beläget under terrassen.

Huset lämpar sig sålunda genom sin disposition, utmärkt för ett generationsboende, alternativt att det går att hyra ut souterränglägenheten som har egen entré från öster, därpå följande vardagsrum (med husets tredje öppna spis), matrum med brevidliggande pentry, två sovrum, klädkammare respektive garderober, de senare i direkt anslutning till badrummet finns.

Pannrummet har tidvis nyttjats som en andra tvättstuga av sonen i huset.

Trädgården

Stor tomt om 1 390 kvm (korrigerad upp från 1 150 kvm som var enligt taxeringen). I trädgården finns det äppelträd, väldigt gott om syrener och fosytiabuskar, rosenbuskar mm samt gräsmattor på husets södra och östra sida. På baksidan av huset är det uppbyggda stenpartier samt ett rymligt trädgårdsförråd med tak. 

Den tidigare ägaren planterade träd och buskar, tänkta som insynskydd från grannar, vilket bäst förstås sommartid, då tomten känns väldigt väl avskärmad och privat. 
På tomten har rådjur synts vid ett flertal tillfällen, då de här passerar ner till broövergången till Baggeby gård och natur-/strövområdet på andran sidan Lidingöbanan. 

Det finns uppställningsplats för minst två bilar (det finns strömuttag nere vid parkeringen sedan huset byggdes, med stömbrytare nere i källaren). 

Området

Fastigheten har mycket god närhet till allmänna kommunikationer, både med busshållplats snett över gatan, samt till Lidingöbanans station: Baggeby, på endast 3-4 minuters gångavstånd och därifrån tar man sig till T-centralen, via Ropsten och tunnelbana därifrån, detta på mindre än 20 minuter vid rusningtrafik. 

Lidingö Centrum nås på ca 15 minuters gångavstånd, och därtill ICA-kvantum, Willy's, Coop samt snart också Lidl, som kommer öppna vägg i vägg med Coop (Torsviks Torg), alla dessa på liknande korta avstånd. 

Förskola finns tvärs över gatan, i markplanet till Baggeby gård (ett äldreboende), och även skolor finns på nära håll. 

Cykelbana ner till brofästet, respektive till Gåshaga brygga, med anslutande båttrafik till skärgården, finns på blott 20-30 meters anstånd från tomtgränsen - så fastigheten är mycket bra belägen, med närheten till nästan allt, också till vårdcentral.och folktandvård i början av Herserudsvägen och bensinstation vid slutet. 


Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 4 770 000 kr
Mark, värde: 7 200 000 kr
Summavärde: 11 970 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1964
Värdeår: 1964

Allmänt om fastigheten

Taxeringsvärde totalt
11 970 000 kr

Taxeringskod
220

Fastighetsbeteckning
LAPPLAND VÄSTRA 15

Boendeform
Friköpt - Småhus

Pantbrev
12 st om totalt 285 000 kr

Energiklass

Byggnadssätt

Uppvärmning
Vattenburen värme via elpanna.

Ventilation
Självdragsventilation. Förhöjda halter av radon, se protokoll över korttidsmätning. Långtidsmätning pågår. Se offert från HemKomfort för radonåtgärder.

Fasad
Tegel

Tak
Sadeltak med råspont, papp, läkt och betongpannor.

Stomme
Lättbetong/Trä

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Grundläggning
Souterräng med betonggolv och lättbetongväggar. Uppreglade golv finns i souterrängplanet.

Fönster
2 glas kopplade i fönsterbågar

Driftskostnader

Värme: 41 609 kr/år
Vatten/Avlopp: 4 881 kr/år
Renhållning: 1 819 kr/år
Driftskostnader totalt: 48 309 kr/år
Driftskostnad för värme baseras på år 2017 med 32 357 kWh. Under 2018 har värmen för fastigheten delvis varit avstängt. Kostnad för hemförsäkring tillkommer.

Servitut

01-IM4-58/6737 - 1 Avtalsservitut ledning

01-IM4-53/3627 - 1 Avtalsservitut ledning mm 1953-05-27

01-IM4-53/7205 - 1 Avtalsservitut kraftledning 1953-10-28

Planbestämmelser

Tomtindelning: Lappland västra (1982-12-14) Stadsplan: Herserud(lappland södra,södermanland) (1968-03-05) (1968-03-05)

Aktuellt bud
12 170 000 kr
Pris
10 900 000 kr Hbj
Adress
Herserudsvägen 59,
181 51 Lidingö
Område
Herserud
Storlek
Boarea: 284 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret Biarea: 103 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret Tomtarea: 1390 Kvm
Baserad på: Fastighetsregistret
Antal rum
10 rum och kök
Byggnadsår
1964
Åsa Lundgren
Ansvarig Mäklare

Åsa Lundgren